Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚁 Katar'daki Helikopter Kazasında Şehit Olan ASELSAN Personelleri İçin Tören Düzenlendi

📍Katar-Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı bünyesinde eğitim faaliyetleri kapsamında görev yapan bir helikopterin dün kaza yapması sonucu üç personel şehit oldu. Kazada hayatını kaybedenler, Hava Savunma Binbaşı Sinan Taştekin ile ASELSAN personelleri Süleyman Cemre Kahraman ve İsmail Enes Can olarak açıklandı.

Şehit olan ASELSAN teknisyenleri Süleyman Cemre Kahraman ve İsmail Enes Can için cenaze töreni düzenleniyor. Tören, şehitlerin yakınlarının, arkadaşlarının ve savunma camiasının katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, yaşanan elim kaza dolayısıyla bir taziye mesajı yayımladı. Bakan Güler, Katar’da eğitim faaliyeti sırasında teknik arıza nedeniyle denize düşen helikopterdeki üç Türk personelin şehit olmasından derin üzüntü duyduğunu ifade etti.

Yayımladığı mesajda, "Katar’da eğitim faaliyeti sırasında meydana gelen helikopter kazasında şehit olan kahraman silah arkadaşlarımız ve ASELSAN personelimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan Güler, şehitlerin Türk Silahlı Kuvvetleri ve savunma camiası için büyük bir kayıp olduğunun altını çizdi. Türk milleti olarak bu acıyı derinden hissettiklerini de sözlerine ekledi.

Bu tür uluslararası görevlerde yaşanan kayıplar, ülke savunmasına yapılan fedakarlıkları hatırlatıyor. Sizce uluslararası askeri iş birlikleri ve eğitim faaliyetlerindeki riskleri en aza indirmek için neler yapılabilir?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri