Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🔍 Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadelede "e-İzah" Dönemi Başlıyor

📍Vergi Denetim Kurulu’nun son faaliyet raporu, kayıt dışı ekonomiyle mücadele stratejisinde dijital tahkimatın öncelikli hale geldiğini ortaya koyuyor. Yeni dönemde denetim gücünün daha verimli kullanılması ve idari makamların gereksiz iş yükünden arındırılması temel hedef olarak belirlendi.

VDK tarafından planlanan yeni adımlar, ihbar ve şikayetlerin hızlı bir şekilde işleme alınmasını öngörüyor. Bu kapsamda, denetim birimlerinin operasyonel kabiliyeti artırılarak, vergi incelemelerinde zamansal ve mali maliyetlerin düşürülmesi amaçlanıyor.

Mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunu sağlamayı amaçlayan "izaha davet" müessesesi, "e-İzah" projesiyle tamamen dijital platforma taşınıyor. Bu sistemle birlikte süreçlerin elektronik ortamda yürütülmesi hedefleniyor.

Yeni stratejinin en dikkat çekici unsurlarından biri, denetimlerin niteliğine göre sınıflandırılmasıdır. Bu kapsamlı sınıflandırma, kaynakların etkin dağıtımına zemin hazırlıyor.

Olağan İncelemeler olarak adlandırılan birinci kategoride, hataların giderilmesi ve mükellef beyanlarının netleştirilmesi odaklı teknik süreçler yer alıyor. Bu tür incelemeler daha çok düzeltici bir nitelik taşıyor.

İkinci kategoriyi oluşturan Suç Odaklı İncelemeler ise doğrudan suç teşkil eden fiillere ve kasıtlı vergi ziyaına yönelik derinlemesine operasyonel denetimleri kapsıyor. Bu ayrışma, sınırlı denetim kaynaklarının daha yüksek risk taşıyan alanlara kanalize edilmesine olanak tanıyacak.

Sizce vergi denetimlerinin dijitalleşmesi ve "e-İzah" uygulaması, kayıt dışı ekonomiyle mücadelede ne kadar etkili olur?
kayit-disi-ekonomiyle-mucadelede-e-izah-donemi-ki2n.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri