Yapılan tespitlere göre, İsmail Andaç sürdüğü araçla 207 metrelik bir mesafeyi sadece 3,5 saniyede kat ederek inanılmaz bir hıza ulaştı. Bu yüksek hızla, kırmızı ışıkta duran Mevlüt Külcü'nün aracına arkadan çarptı.
Kazanın ardından tutuklanan ve ilk kez hakim karşısına çıkan Andaç, "Keşke ben ölseydim de böyle bir kaza olmasaydı" şeklinde bir savunma yaptı. Bu ifadeye, kazada hayatını kaybeden Mevlüt Külcü'nün eşi Başak Külcü, "Keşke sen ölseydin" sözleriyle tepki gösterdi.
Savcılık, İsmail Andaç hakkında "olası kastla öldürme" suçundan 25 yıla kadar hapis cezası talebinde bulundu. Davanın son duruşması 7 Nisan'da gerçekleşti.
Son duruşmada savunmasını yineleyen İsmail Andaç, "Bilincim yerinde değildi. Böyle olacağını bilsem frene basardım" ifadelerini kullandı. Ancak mahkeme heyeti, tüm delilleri değerlendirerek farklı bir karara vardı.
Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, İsmail Andaç'ı "olası kastla öldürme" suçundan suçlu bularak, 21 yıl hapis cezasına çarptırdı. Karar, yargılama sürecinin sonucunu ortaya koydu.
Sizce bu tür aşırı hız ve trafik canavarlığı vakalarında verilen cezalar caydırıcı oluyor mu?