Hüseyin Altınok, 29 yıl önce kaybettiği kızı için yazdığı dizeleri, yanındaki genç kuryeye okudu. Şoförün sevecen tavırlarından ve trafikte dikkatli olması yönündeki samimi uyarılarından oldukça etkilenen Gizem Tahiroğlu, bu anları kaskına takılı kamerayla kaydetti.
Tahiroğlu'nun, "ne olur kayıtta olayım" sözlerinin de duyulduğu bu samimi diyalog, daha sonra sosyal medya hesabından paylaşıldı. Paylaşımın çok sayıda beğeni toplamasının ardından, Gizem Tahiroğlu, kendisini bu kadar duygulandıran dolmuş şoförünü bulmak için araştırma yapmaya başladı.
Yaptığı araştırmalar sonucunda, merkezden Esenetepe ve Yeşiltepe mahallelerine giden güzergahta tam 43 yıldır dolmuş şoförlüğü yapan Hüseyin Altınok'u bulan Tahiroğlu, kendisiyle tekrar görüşüp fotoğraf çektirdi ve izinsiz kayıt aldığı için helallik istedi.
Yapılan sohbette, Hüseyin Altınok'un 29 yıl önce, henüz 8 yaşındayken Mina Burçin Altınok isimli kızını, beynindeki bir problem nedeniyle kaybettiği öğrenildi. Bu acı olayın, şoförün kız çocuklarına olan hassasiyetini büyük ölçüde artırdığı ortaya çıktı.
Altınok, yaşadığı evlat acısının 29 yıldır tazeliğini koruduğunu ifade ederken, kız çocuklarının babaları için çok kıymetli bir mücevher olduğunun altını çizdi. Olayı anlatan Hüseyin Altınok, "Yanıkkahveler kavşağındaki kırmızı ışıklarda Gizem hanım yanıma geldi. Benim de geçmişte olan mazim var. Ona istinaden yazdığım dizeleri okudum" dedi.
29 sene önce 8 yaşında kızımı kaybettim, 29 senedir aynı acısı öyle içimde duruyor. Bundan dolayı bunları yazdım ben. Allah hiç kimseye evlat acısı vermesin" diye konuşan Altınok, babalara da önemli bir tavsiyede bulundu: "Babaların, zümrütleri, yakutları, pırlantaları gözünün içi gibi korumaları ve bakmaları lazım."
Genç kurye Gizem Tahiroğlu ise, Hüseyin amcanın hayat hikayesini öğrendikten sonra yaşadığı bu kısa karşılaşmanın kendisi için çok daha derin bir anlam kazandığını söyledi. Tahiroğlu, "Onun sayesinde günüm güzelleşti. Aklıma geldikçe sürekli yüzümde tebessüm oldu. Bu kadar kötü şartlarda yaşamamıza rağmen böyle insanlar hala var" ifadelerini kullandı.
"Hayatta kız erkek fark etmez, çocuk her zaman masumdur ve mutlu olmalıdır" diyen Tahiroğlu, tüm sürücü ve yolcuların günleri kötü de geçse güler yüzlü olmaya çalışması gerektiğini vurguladı.
Siz de trafikte benzer sıcak ve insani diyaloglar yaşadınız mı?