Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🎓 LGS Başvuruları Başladı: Son Tarih 10 Nisan

📍Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınavın başvuru takvimini açıkladı. Buna göre, 14 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilecek sınav için başvurular bugün itibarıyla başladı.

Öğrenciler, sınav başvurularını e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden yapabilecek. Başvuru süreci, 10 Nisan 2020 Cuma günü mesai saati bitimine kadar devam edecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, tüm öğrencilerin başvurularının otomatik olarak yapılacağını duyurdu. Ancak, sınava girmek istemeyen öğrencilerin velilerinin, bu tarihe kadar e-Okul sistemi üzerinden muvafakatlerini vermeleri gerekiyor.

Sınava girmek istemeyen öğrencilerin velileri, 10 Nisan tarihine kadar öğrenim gördükleri okul müdürlüklerine yazılı başvuruda bulunabilecek. Bu süreçte, e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden de işlem yapılabilecek.

LGS kapsamındaki merkezi sınav, 8’inci sınıf öğretim programları esas alınarak hazırlanacak. Sınav, iki oturum halinde uygulanacak ve sayısal ile sözel olmak üzere iki bölümden oluşacak.

Sizce bu yılki LGS sınavında öğrencileri nasıl bir süreç bekliyor?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri