| Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, 14 Haziran tarihinde uygulanacak olan Lise Geçiş Sınavı (LGS) için başvurular bugün itibarıyla başlamış bulunuyor. Öğrenciler, başvurularını e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden gerçekleştirebilecek. Yurt dışında eğitim gören ve e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullardaki öğrenciler de başvurularını, sınav kılavuzunda belirtilen esaslar doğrultusunda yapma imkanına sahip olacak. Bu yıl sınavda dikkat çeken bir yenilik olarak, iki oturum arasında talep eden öğrencilere beslenme paketi verileceği açıklandı. Ayrıca, özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için ek süre ve farklı uygulamaların detayları da resmi kılavuzda yerini aldı. Sınav, iki ayrı oturum halinde gerçekleştirilecek. İlk oturumda öğrencilere 50 soru için 75 dakika, ikinci oturumda ise 40 soru için 80 dakika süre tanınacak. Katılımın tamamen isteğe bağlı olduğu merkezi sınav için başvuru süreci, 10 Nisan tarihine kadar devam edecek. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, sınav giriş belgelerinin 3 Haziran tarihinde yayımlanacağı, sınav sonuçlarının ise 10 Temmuz'da açıklanacağı bilgisi paylaşıldı. Tercih süreci, 13-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Öğrencilerin yerleştirme sonuçları ise 5 Ağustos tarihinde ilan edilecek. Sizce bu yılki LGS'de beslenme paketi uygulaması öğrenciler için faydalı olacak mı? |
|