Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

⚽ Lucescu: "Türkiye'yi Çok Seviyorum, Ama Maç Zor Geçecek"

📍Romanya Milli Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, 2026 Dünya Kupası Avrupa Play-Off Yarı Finali öncesinde Beşiktaş Park’ta düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Lucescu, Türkiye ile oynanacak kritik maçı "ikimiz de hak ediyoruz" sözleriyle tanımladı.

Mircea Lucescu, karşılaşmanın zorlu geçeceğini vurgulayarak, “İki taraf için de çok zor bir maç olacak. Biz çok iyi hazırlandık. Elimizden geleni yapacağız” dedi. Tecrübeli teknik adam, Rumen taraftarlara sadece 2 bin 500 bilet verilmesine de değinerek, bu sayının en az yüzde 30 olmasını istediğini ifade etti.

Lucescu, Türkiye’ye olan sevgisini ve buradaki başarılarını da anlattı. “Türkiye’yi çok seviyorum. Burada birçok başarım oldu. Milli takım için birçok futbolcu buldum” diyen Lucescu, Beşiktaş’tan ayrılma hikayesini de paylaştı.

“Beşiktaş’tan ayrıldığımda 2 sene daha mukavelem vardı ve kalan paramı almadım. Stadyum kapasitesinin büyütülmesi için feda ettim” şeklinde konuşan Lucescu, “Çok güzel bir stat oldu. Avrupa’nın sayılı statlarından biri” ifadelerini kullandı.

Lucescu, Romanya Milli Takımı düzeyindeki görevinde de deneyimini sahaya yansıtan bir isim olarak öne çıkıyor. Kaotik futbol ikliminde dahi soğukkanlılığını koruyarak neticeler almayı bilen Rumen teknik adam, Türkiye'de rasyonel yaklaşımın simgesi olarak görülüyor.

“Türkiye'nin değerini biliyorum ama bizim de çok değerli bir takımımız var” diyen Lucescu, sakatlık problemleri yaşadıklarını ancak iyi bir maç çıkaracaklarına inandıklarını söyledi.

Basın toplantısına katılan Rumen futbolcu Radu Draguşin ise maça final gözüyle baktıklarını belirtti. “Bunu bir final maçı olarak görüyoruz, bunu da yarın akşam göstereceğiz” diyen Draguşin, Beşiktaş Park’taki taraftar baskısına alışık olduklarını kaydetti.

Draguşin, “Çok büyük taraftar baskısı olacak. Burada kulüp takımıyla oynadım. Türk seyircisi çok iyi baskı yapıyor ama biz alışığız. Böyle bir şey olacağını bekliyoruz. Kendimizi hazır hissediyoruz” açıklamasını yaptı.

Mircea Lucescu’nun Türkiye kariyeri, Galatasaray ve Beşiktaş ile elde ettiği üst üste şampiyonluklarla dikkat çekiyor. 2000'li yılların başında Galatasaray ile kazandığı Süper Kupa ve lig şampiyonluğu önemli başarılar arasında yer alıyor.

Lucescu’nun, Beşiktaş’ın 100. yıl şampiyonluğuna liderlik etmesi ise pragmatik futbol anlayışının yerel lig üzerindeki etkisini kanıtlayan bir diğer önemli başarı olarak tarihe geçti.

Sizce bu duygusal bağ ve derin tecrübe, Lucescu'ya yarınki maçta bir avantaj sağlar mı?
rumen-calistirici-lucescudan-play-off-oncesi-carpici-aciklamalar-qc00.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri