Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍Maliye Bakanlığı, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında yeni bir adım atıyor. 16 bin 300 mükellefe tebligat göndererek görüşmeye çağıraca...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuya ilişkin açıklama yaparak, mücadelenin yeni analiz metotları kullanılarak genişletildiğini duyurdu. Şimşek, bu çalışmaların amacının, vergisini doğru ödeyenlerin haklarını korumak ve kayıt dışılıkla etkin mücadele etmek olduğunu vurguladı.

Bakan, tüm mükellefleri yükümlülüklerini doğru ve zamanında yerine getirmeye davet etti. Operasyonun odak noktasında, büyük şirketlere ortak olup gelir beyan etmeyenler veya beyanı harcamalarıyla uyumsuz olanlar bulunuyor.

Vergi Denetim Kurulu tarafından yürütülecek programda, şirket ortağı olmadığı halde lüks harcama yapanlar da izlenecek. Lüks araç, gayrimenkul, saat, takı, yat gibi harcamaları, gelir düzeyiyle açıklanamayan kişiler bilgilendirilecek.

Kurul, benzer bir çalışmayı 2023-2024 döneminde de gerçekleştirmişti. O dönemde 10 bin mükellef gözetim altına alınmış ve bu mükellefler 15 milyar lira matrah artırımında bulunmuştu.

Gözetim ve görüşmeler sonucunda riskli bulunup herhangi bir düzeltici eylemde bulunmayan mükelleflerin incelemeleri ise sürüyor. Bakanlık, kayıt dışılıkla mücadelesini teknoloji ve analiz destekli olarak kararlılıkla sürdürüyor.

Sizce kayıt dışı ekonomiyle mücadelede bu tür denetim ve tebligat uygulamaları ne kadar etkili olur?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri