Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🎓 MEB'den Öğretmenlikte Köklü Değişiklik: Artık KPSS Tek Başına Yetmeyecek

📍Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlik mesleğine hazırlık sürecini yeniden yapılandıran "Öğretmenlik Mesleğine Hazırlık Yönetmeliği"ni Resmi Gazete’de yayımlayarak yürürlüğe koydu. Yeni düzenlemeyle birlikte öğretmen adayları için sadece üniversite diploması veya KPSS başarısı yeterli olmayacak; Milli Eğitim Akademisi’nde eğitim görmek zorunlu hale gelecek.

13 Nisan itibarıyla 7 farklı merkezde başlayacak olan ilk dönem eğitimlerine 10 bin öğretmen adayı kabul edilecek. Akademi süreci boyunca adayların maddi ve sosyal hakları devlet güvencesi altına alınacak.

Akademiye kabul edilen adaylara eğitim süresince her ay yaklaşık 32 bin TL tutarında hazırlık ödemesi yapılacak. Adayların genel sağlık sigortası primleri devlet tarafından karşılanırken, erkek adayların askerlik işlemleri eğitim sonuna kadar ertelenecek. Engelli bireyler, milli sporcular ve sosyal hizmet kapsamındaki adaylara yerleştirmede öncelik tanınacak.

Eğitim sürecinde disiplin ve devamlılık esas alınacak. Dört kez derse geç kalmak yarım gün devamsızlık sayılacak.

20 günden fazla rapor alan adayların kaydı dondurularak bir sonraki döneme aktarılacak. Evli adayların kontenjan dahilinde eşleriyle aynı şehirde eğitim almalarına imkan sağlanacak.

Sizce öğretmenlik mesleğine hazırlık için bu yeni akademi sistemi, mesleğin kalitesini artırmak için doğru bir adım mı?
meb-acikladi-gretmen-olabilmek-icin-kpss-yetmeyecek-witb.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri