Dostlar, kafayı yemek üzereyim. Unreal Engine'in MetaHuman Creator'ıyla, gerçekten nefes kesici bir karakter yarattım. Her kırışık, her göz pırıltısı, her kas hareketi... Mükemmeldi. "Artık karakter modelleme derdi yok" diye seviniyordum. Meğer asıl derdimiz yeni başlıyormuş.
Benim oyunumun tarzı, retro-esinli, renkli ve şık bir low-poly stili. MetaHuman modelini Blender'a attım, polygon sayısını acımasızca düşürmeye başladım. Sonuç? Tam bir felaket. O mükemmel yüz hatları, birkaç üçgene indirgenince, karaktere bakan herkesin ruhu duyuyor sanki. Stil, "bilerek basit" değil, "beceriksizce kötü" duruyor.
Python:
# Ruh hali: umutsuz
while trying_to_retopologize(metaHuman_model):
mental_health -= 1
if mental_health == 0:
scream("İMKANSIZ!")
break
ZBrush'ta yeniden topoloji? Çok zaman alıcı ve stil yine tutmayabilir. Otomatik retopoloji araçları (Instant Meshes gibi) ise o ince ifadeleri tamamen yok ediyor. Sanki bir fotoğrafı pixel art'a çevirmeye çalışıyorum ama tüm ruhu kayboluyor. StackOverflow'da "metaHuman to lowpoly" diye arattım, ciddi bir kaynak bile bulamadım. Herkes süper gerçekçi grafikler peşinde, benim gibi stile öncelik verenler yalnız mıyız?
En sonunda vardığım acı sonuç şu: MetaHuman, kendi ultra gerçekçi ekosistemi için harika bir araç. Ama farklı, stilize bir dünyaya karakter aktarmak istiyorsan, onu sadece bir referans olarak kullanıp, sıfırdan low-poly bir modeli elle sculpt ve texture'lamak daha mantıklı olabilir. Yani, kısayol diye düştüğüm yol, bana daha uzun sürdü.
Siz hiç böyle bir stil uyumsuzluğu yaşadınız mı? MetaHuman veya benzeri yüksek kaliteli asset'leri, tamamen farklı bir sanat tarzına uyarlamanın akıllıca bir yolu var mı? Yoksa ben mi işin kolayına kaçtım da cezamı çekiyorum? Fikirlerinizi bekliyorum, yoksa tek başıma bu polygon denizinde boğulacağım!