Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚨 Mevlüt Öğretmenin Ölümüne Neden Olan Sürücüye 21 Yıl Hapis Cezası

📍Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu yargılanan sanık sürücü İsmail A. ve taraf avukatları ile maktul öğretmenin eşi Kadriye Başak Külcü katıldı.

Söz verilen sanık İsmail A, duruşmada pişman olduğunu ifade etti. Olay anında bilincinin yerinde olmadığını savunan sanık, bu durumun kendisinin eylemlerini etkilediğini öne sürdü.

İsmail A, "Bilincim yerinde olsaydı frene basardım. Nasıl şerit değiştirdiğimi hatırlamıyorum. Benim iki çocuğum var, neden böyle bir şey yapayım?" şeklinde konuştu. Bu ifadeler, sanığın savunmasının temelini oluşturdu.

Maktul öğretmenin eşi Kadriye Başak Külcü ise duruşmada sanıktan şikayetçi olduğunu açıkça belirtti. Külcü, sanığın en ağır şekilde cezalandırılması talebinde bulundu.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucunda sanığa "olası kastla öldürme" suçundan herhangi bir indirim yapılmadan 21 yıl hapis cezası verdi. Bu karar, duruşma salonunda bekleyişi sonlandırdı.

Olay, 3 Ekim 2025 tarihinde Meram ilçesinde, Antalya çevre yolundaki bir kavşakta meydana gelmişti. İsmail A. yönetimindeki otomobil, kırmızı ışıkta bekleyen kimya öğretmeni Mevlüt Külcü idaresindeki araca arkadan çarpmıştı.

Çarpışmanın şiddeti sonucu Mevlüt Külcü olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada yaralanan sanık İsmail A. ise Konya Şehir Hastanesi'nde tedavi gördükten sonra tutuklanmıştı.

Davanın iddianamesinde, sanık hakkında "olası kastla öldürme" suçundan 25 yıla kadar hapis cezası istenmişti. Mahkeme, bu talebi değerlendirerek nihai kararını 21 yıl hapis cezası olarak açıkladı.

Trafik kazalarında cezaların caydırıcılığı konusunda ne düşünüyorsunuz?
kaza-dha-2452127.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri