Bu kılavuz, hazırlık eğitimine kabul edilen ve dolayısıyla kesin kayıt hakkı elde eden öğretmen adaylarının süreçlerini detaylandırıyor. Adayların, kayıt takviminde belirlenen tarihler içerisinde ve kılavuzda eksiksiz olarak belirtilen gerekli evraklarla birlikte, kesin kayıt hakkı kazandıkları eğitim ve uygulama merkezine şahsen başvuruda bulunmaları şart koşuluyor. Ancak, şahsen kayıt başvurusunda bulunmasına engel teşkil edecek mücbir bir sebebi bulunan adaylar için de bir kolaylık sağlandı. Bu durumdaki adaylar, noter onaylı bir vekaletname aracılığıyla kayıt işlemlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilecekler. Kayıt süreci oldukça titiz bir denetimle yürütülecek. Adayların başvuru formlarında beyan ettikleri bilgilerin ve ibraz ettikleri tüm belgelerin incelenmesi için eğitim ve uygulama merkezlerinde özel kayıt kabul komisyonları oluşturuldu. Bu komisyonlar tarafından yapılan incelemeler sonucunda, talep edilen tüm belgeleri eksiksiz olarak sunan adayların kayıtları onaylanacak ve kesin kayıtları yapılacak. Belgelerinde herhangi bir eksiklik veya uyumsuzluk tespit edilen adayların kayıt işlemleri ise ne yazık ki gerçekleştirilmeyecek. Hazırlık eğitimine kesin kayıt hakkı kazanan adayların listeleri, 23 Mart tarihinde kamuoyuna duyurulacak. Bu listenin açıklanmasının ardından, kesin kayıt başvuruları 25 Mart tarihinde resmen başlayacak ve 3 Nisan günü saat 17.00'de sona erecek. Süreç sadece kesin kayıt hakkı kazananlarla sınırlı kalmayacak. Yedek adaylar arasından kayıt hakkı elde edenlerin listesi ise 7 Nisan tarihinde ilan edilecek. Yedek adayların kayıt işlemleri ise 8 Nisan'da başlayıp 10 Nisan günü saat 17.00'de tamamlanacak. Tüm bu kayıt süreçlerinin başarıyla tamamlanmasının ardından, Milli Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi, belirlenen takvime göre 13 Nisan tarihinde resmen başlayarak öğretmen adaylarına yönelik eğitim faaliyetlerine start verecek. Bu yeni düzenlemeler ve kayıt süreci hakkında siz ne düşünüyorsunuz?
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
|
|