Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum'da düzenlenen AK Parti 'Ahde Vefa' iftarı'nda yaptığı konuşmada, okullardaki ramazan etkinlikleri g...

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programı için Erzurum'a geldi. Yaklaşık 2,5 yıl valilik yaptığı Erzurum'dan bakan olarak dönen Çiftçi, havalimanında yaklaşık bin 300 kişi tarafından halk oyunları eşliğinde karşılandı.

Bakanlar, Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ettikten sonra AK Parti İl Teşkilatı'nda partililerle bir araya geldi. Burada konuşan Bakan Tekin, bakanlık görevine başladığından beri gençlerin milli ve manevi değerlerini güçlendirecek etkinliklere önem verdiklerini vurguladı.

Tekin, "Bize kanlarıyla emanet edilen bu coğrafyaya biz de gözümüz gibi bakacak bir kuşak yetiştirmek zorundayız" ifadelerini kullandı. Bu kapsamda ramazan ayının önemli bir fırsat olduğunu belirten Tekin, okullardaki ramazan etkinlikleri genelgesine yönelik eleştirileri de sert bir dille eleştirdi.

Bakan Tekin, genelge sonrası "kıyametin koptuğunu" iddia ederek, eleştirileri 28 Şubat özlemcisi olarak tanımladığı bir kesimin yaptığını öne sürdü. Bu kesimin, toplumu "Talibanlaştırmak"la suçladığını, "Trump'ın ipine sarılmak"la itham ettiğini ve ramazanı kutlayanları "sapkın, gerici azınlık" olarak nitelendirdiğini aktardı.

Bu ifadelere karşı suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatan Tekin, "Onlar demokratik haklarını kullandılarsa ben suç duyurusunda bulunarak hangi hakkımı kullanmış oluyorum?" diye sordu. Tekin, bu yaklaşımı özellikle Cumhuriyet Halk Partisi'nin geliştirdiği "Ben yaparım sen hesap soramazsın" anlayışına bağladı.

Konuşmasında Silivri'deki duruşmalara da değinen Bakan Tekin, yargılanan bir kişinin hakimlere "Ben sizi yargılayacağım" dediğini hatırlatarak, "Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir hukuk devleti yok" dedi. Kendisinin de benzer bir tutumla belediyelerin izinsiz kreş açma girişimleriyle karşılaştığını anlattı.

Milli Eğitim Bakanı, konuşmasının ilerleyen bölümlerinde CHP'ye yönelik ağır eleştirilerini sürdürdü. Partiyi, Kartal Tibet'in yönettiği ve Yavuz Turgul'un senaryosunu yazdığı Tosun Paşa filmine benzetti.

Tekin, "Koskoca Cumhuriyet Halk Partisi’ni bir film setine çevirdiler resmen" dedi ve filmdeki Seferoğulları ile Tellioğulları arasındaki çekişmeyi anlattı. Filmdeki entrikacı Lütfü Bey karakterine atıfta bulunarak, CHP içinde de benzer bir rol dağılımı olduğunu iddia etti.

"Entrikacı bir Lütfü var. Entrikacı Lütfü birisine Tosun Paşa rolü verdi" diyen Tekin, bu kişilerin "Leyla" ve "Yeşil Vadi"yi almak için kavga ettiğini öne sürdü. Ancak bu kavganın vatandaş tarafından bir film çekimi olarak görüleceğini ve hiçbir hedefe ulaşamayacaklarını savundu.

Bakan Yusuf Tekin, "Çekirdek alıp CHP'nin içerisindeki gelişmeleri uzaktan seyredeceğimiz bir dünya" ifadesini kullanarak, olanları seyretmekten keyif aldığını ancak ülkesi adına utandığını söyledi. Demokratik ülkelerde muhalefetin vazgeçilmez bir unsur olduğunu, ancak Türkiye'de böyle bir muhalefet olmadığını iddia etti.

Programda konuşan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ise Erzurum'da evindeymiş gibi hissettiğini belirterek, buradan güzel hatıralarla ayrıldığını ifade etti. Çok sorumluluk gerektiren bir bakanlığa atandığını vurgulayan Çiftçi, teşkilatın 30. yılında olduğunu söyledi.

Bakan Çiftçi, görevde iyilik üzere olursa dualarını istediğini, yanlışa saparlarsa da kendisini uyarmalarını rica etti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile 36 yıllık bir dostluğu olduğunu anlatan Çiftçi, bir kesimin Tekin'den rahatsız olmasını normal bulduğunu dile getirdi.

Çiftçi, konuşmasının ardından AK Parti'ye üye formunu doldurarak İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu'na teslim etti. Bu hareketiyle partiye resmi üyeliğini gerçekleştirmiş oldu.

Sizce siyasette muhalefet partilerine yönelik bu tür film benzetmeli eleştiriler sağlıklı bir siyasi tartışma ortamına katkı sağlar mı?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri