📍Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul ve kurumların ısınma ihtiyacı için 2026-2027 eğitim öğretim yılında azami 300 bin ton kömür dağıtılacak....

Karara göre, dağıtım 81 ildeki tüm MEB’e bağlı okul ve kurumları kapsayacak. İhtiyaç halinde, MEB’in talebi üzerine toplam kömür miktarı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından artırılabilecek.

Her il ve ilçe için dağıtılacak kömür miktarı, okulların derslik sayıları ve bölgenin iklim koşulları dikkate alınarak MEB tarafından belirlenecek. Dağıtılan kömürler, sadece okul ve kurumların ısınma ihtiyacını karşılamak için kullanılacak ve başka bir tasarrufa konu edilemeyecek.

İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri, kömür teslimlerinin okulların ihtiyaçları doğrultusunda yapılmasını sağlamakla görevlendirildi. Bu kapsamda, 2026-2027 eğitim öğretim yılı için yapılacak kömür sevkiyatları ve termin planına ilişkin MEB ile TKİ (Türkiye Kömür İşletmeleri) arasında bir protokol imzalanacak.

TKİ, kömürü CIF satış esaslarına göre MEB tarafından bildirilen teslim noktalarına kadar gönderecek. Sevkiyat, teslim noktalarının konumuna uygun nakil araçlarıyla ve TKİ sorumluluğunda gerçekleştirilecek.

Sevkiyat programı, belirlenen termin planına uygun olarak yürütülecek. İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri de bu plana uygun şekilde gerekli tedbirleri alacak. Planın herhangi bir nedenle uygulanamaması durumunda, okulların talepleri TKİ’nin imkanları dahilinde hazırlanacak yeni bir sevkiyat programıyla karşılanacak.

Sevk edilecek kömürlerin analizleri, TKİ’nin akredite laboratuvarlarında yapılacak. Sevkiyat, “Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği”nde belirlenen kriterlere uygun kömürlerle gerçekleştirilecek.

Sizce okulların ısınma ihtiyacının karşılanmasında kömür dışında alternatif enerji kaynaklarına yönelinmeli mi?
milli-egitim-bakanligi-aa-1959313.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri