📚 Minik Kalplerden Yükselen Umut: Hastalara Kitapla Moral Veriyorlar

📍 Selahaddin Eyyubi İlkokulu'nda yürütülen "Hastalara Moral İçin Kitap Okuyalım Projesi" kapsamında minik öğrenciler, hastalara verdikleri moral desteğiyle takdir topluyor. Değerler eğitimi çerçevesinde hayata geçirilen bu anlamlı proje, Silvan Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesi yönetimi tarafından da destekleniyor.

Bu kapsamda, haftanın belirli gün ve saatlerinde öğretmenlerinin rehberliğinde hastaneye gelen öğrenciler, özellikle palyatif bakım servisinde uzun süreli tedavi gören hastaları ziyaret ediyorlar. Ziyaretler sırasında hastalarla bir araya gelen minik yürekler, onlara hikaye ve romanlar okuyarak moral veriyor, bu zorlu süreçlerinde yanlarında olduklarını hissettiriyorlar.

Proje hakkında bilgi veren Sınıf Öğretmeni İbrahim Kösem, hastane yönetiminin belirlediği uygun gün ve saatlerde öğrencileriyle birlikte hastanede yatan hastaları ziyaret ettiklerini belirtti. Hijyen kurallarını titizlikle uygulayarak dönüşümlü olarak 5-6 öğrenci ile gerçekleştirilen bu ziyaretlerde, öğrencilerin hastalara hikaye okuduğunu ifade etti.

Kösem, bu buluşmaların hem hastalar hem de öğrenciler için son derece olumlu etkiler yarattığını vurguladı. Öğrencilerin dayanışma, yardımlaşma, empati ve merhamet gibi önemli milli ve manevi değerleri bizzat yaşayarak öğrendiklerini dile getiren Kösem, "Bu ziyaretlerde hastalarımızın yüzünde bir tebessüm oluşuyor. Aileler de bu projeden büyük mutluluk duyuyor. Okul ve hastane yönetimi ile sağlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz," dedi.

Bu özel projenin devamlılığını önemsediklerini belirten Kösem, "Öğrencilerimizin bu güzel duyguyu yaşamalarını ve paylaşmalarını arzu ediyoruz," şeklinde konuştu.

Projede yer alan ve hastalara kitap okuyan 8 yaşındaki okulun 2. sınıf öğrencisi Sarya Yılmaz, bu deneyimin kendisi için çok güzel bir duygu olduğunu ifade etti. Yılmaz, "Benim için çok güzel bir duygu. Hastalara kitap okumak çok güzel," diyerek duygularını dile getirdi.

Projede gönüllü olarak yer aldığını belirten Nergis Arslan ise kitap okuma tutkusunu hastalara ulaşmanın bir yolu olarak gördüğünü söyledi. Arslan, "Kitap okumayı çok seviyorum. Kitap okuyunca hastalar mutlu oluyor, ben de mutlu oluyorum," ifadelerini kullandı.

Silvan Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Fesih Uyan da projenin hastane için önemine değindi. Uyan, minik öğrencilerin bu proje sayesinde düzenli olarak hastaneyi ziyaret edip hastalara moral verdiğini söyledi.

Projeden hastaların ve yakınlarının genel olarak memnun olduğunu belirten Uyan, bu tür ziyaretlerin hastalar üzerinde olumlu bir iyileştirici etki yarattığını ifade etti.

Uyan, bu moral ve motivasyonun hastaların genel klinik durumlarının iyileşmesine de katkı sağladığını vurgulayarak ekledi: "Ramazan ayı boyunca hastanemizdeki yatan hastalarımıza bu kitap okuma etkinliği devam edecek. Çocuklarımızın sesi hastanemize ve hastalarımıza neşe ve umut kattı. Etkinlikler sırasında hastalarımızın yaşadığı duygusal anlar, yüzlerindeki tebessüm ve sevinç bizleri gerçekten çok mutlu etti. Aynı zamanda çocuklarımızda da bu şekilde empati ve sosyal sorumluluk bilincinin artırılması hedefleniyor."

Hastanede tedavisi süren hastalardan 44 yaşındaki Resul Bekçi, solunum sıkıntısı nedeniyle bir yılı aşkın süredir tedavi gördüğünü ve minik öğrencileri gördüğünde çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Öğrencilerin kendisini ikinci kez ziyaret ettiğini anlatan Bekçi, "Çocukları görünce çok seviniyorum. Bana kitap okudular. Bunu hiç unutmayacağım. Bu tür etkinliklerin daha da artmasını istiyorum. Çünkü bu tür etkinlikler bizi hayatta tutuyor," diyerek duygularını ifade etti.

Bu tür anlamlı projelerin toplumdaki karşılığı sizce nasıl olmalıdır?

🚀 Anlık son dakika haberleri ve tartışmalar için Telegram kanalımıza katılın:
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
diyarbakir-ogrenci-aa-2445225.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri