Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, ABD Başkanı Donald Trump'a doğrudan bir çağrı yaparak, bölgedeki savaşı durdurmak için yardım istedi...

Sisi, Kahire'de düzenlenen ve enerji sektöründen yüzlerce şirket ile çok sayıda uluslararası temsilcinin katıldığı konferansta yaptığı konuşmada, Trump'a hitaben, "Bölgemizdeki savaşı durdurabilecek tek kişi sizsiniz." ifadelerini kullandı.

Mısır Cumhurbaşkanı, doğrudan çağrısını, "İnsanlık adına ve barışseverler adına sana sesleniyorum, bize yardım et ve savaşı durdur." sözleriyle sürdürdü. Sisi, bu çağrıyı Mısır'ın başkentindaki önemli bir uluslararası etkinlikte yapmasıyla mesajının küresel boyutuna vurgu yaptı.

Konuşmasında, mevcut çatışmaların enerji arzı, fiyatlar ve küresel ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerini detaylandıran Sisi, özellikle gelişmekte olan ülkelerin bu durumdan kaynaklanan ciddi risklerle karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Sisi, Orta Doğu’daki krizin derinleşmesinin petrol, gübre ve tarım ürünleri fiyatlarını daha da artıracağı uyarısında bulundu. Mısır lideri, uluslararası toplumun çatışmaların sona erdirilmesi için daha fazla çaba göstermesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Sizce uluslararası toplum, bölgesel bir krizin küresel ekonomi üzerindeki bu tür etkilerini önlemek için daha etkin bir rol oynayabilir mi?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri