Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 MKE, TSK'ya Yerli Mühimmat ve Deniz Topu Sevkiyatını Tamamladı

📍Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE), yerli ve milli üretim çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. Kuruluş, başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere uluslararası iş ortaklarına üstün nitelikli yerli ürünler sunmaya ve sektöre katkı sağlamaya devam ediyor.

Bu kapsamda, 14-28 Mart tarihleri arasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na çeşitli mühimmatlar teslim edildi. Teslimatlar arasında 20 milimetre fişek, 60 milimetre havan mühimmatı, 155 milimetre obüs sevk barutu, 105 milimetre obüs merasim kartuşu ve MOD90 beton delici topçu tapası yer aldı.

Aynı dönem içerisinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na yönelik sevkiyatlar da gerçekleştirildi. Milli deniz topu Denizhan-76 sevkiyatları başarıyla tamamlandı.

Denizhan-76, Türkiye'nin milli savaş gemisi üretim projesi MİLGEM kapsamında geliştirildi. Söz konusu top, TCG Akdeniz için özel olarak üretildi.

Atışlı testleri ve fabrika kabul süreçleri sorunsuz bir şekilde tamamlanan sistem, 2026 Şubat ayında denize indirilen gemiye entegre edildi. Bu teslimatla birlikte Deniz Kuvvetleri'ne teslim edilen milli deniz topu sayısı 6'ya yükselmiş oldu.

MKE ayrıca, üniversite öğrencilerine yönelik yaz stajı programını da duyurdu. "Patika: Kıvılcıma Dönüşme Yolculuğu" adlı program kapsamında 3. ve 4. sınıf öğrencileri, savunma sanayii projelerinde deneyim kazanma imkânı bulacak.

Program için son başvuru tarihi 30 Nisan olarak açıklandı. Öğrenciler bu tarihe kadar başvurularını yapabilecek.

Makine ve Kimya Endüstrisi, üretimden teslimata, uluslararası iş birliklerinden nitelikli insan kaynağı yetiştirmeye kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteriyor. Kuruluş, savunma sanayiindeki yerli ve milli üretim çalışmalarına kesintisiz olarak devam ediyor.

Sizce savunma sanayisindeki bu yerli üretim hamleleri, Türkiye'nin stratejik konumunu nasıl güçlendiriyor?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri