Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🕌 Öğrenciler Yapay Zeka ile Hz. Muhammed'in Hayatını Animasyonlaştıracak

📍Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, İlim Yayma Cemiyeti ve İlim Yayma Vakfı iş birliğiyle, Hz. Muhammed'in doğumunun hicri 1500'üncü yıl dönümü dolayısıyla "Yapay Zeka ile Dijital İçerik Geliştirme Projesi" başlatılıyor.

Proje, öğrencileri dijital dünyanın pasif tüketicileri olmaktan çıkarıp, yapay zeka destekli araçlarla kendi animasyon filmlerini üreten aktif içerik geliştiricilerine dönüştürmeyi amaçlıyor.

Ortaokul ve lise düzeyindeki tüm okul türlerine yönelik hazırlanan projeye, 10 bin öğrencinin katılması planlanıyor. Proje, "eğitim", "üretim", "yarışma" ve "ödüllendirme" olmak üzere dört aşamadan oluşuyor.

Öğrencilerin bireysel olarak başvurabileceği proje kapsamındaki eğitimler, çocukların hiçbir ön bilgiye ihtiyaç duymadan, temel düzeyden başlayarak teknoloji dünyasına adım atmalarını sağlayacak şekilde tasarlandı.

Eğitim içerikleri arasında prompt yazma, görsel oluşturma, poster ve infografik hazırlama, beste ve klip üretimi, senaryo yazma, çizgi roman ve çizgi film animasyon hazırlama gibi konular yer alıyor.

Eğitimler aracılığıyla öğrencilerin analitik düşünme ve problem çözme gibi akademik becerilerinin güçlendirilmesinin yanı sıra, dijital araçları etkin ve bilinçli kullanma yetkinliği kazanmaları da hedefleniyor. Proje, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile uyumlu bir pedagojik altyapı ile geliştirildi.

Proje, öğrencilerin yapay zeka teknolojileri ile animasyon filmi yapma becerisi kazanarak, üretkenliklerini ve dijital okuryazarlık seviyelerini geliştirecek.

Yapay zekanın doğru kullanımının üretkenliği artırdığı ve öğrenmeyi anlamlı hale getirdiği vurgulanan projede, teknolojinin sadece teknik bir araç değil, aynı zamanda değer üretimi için de kullanılabileceği konusunda öğrencilerde farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

Öğrenciler, 5'inci sınıftan 12'nci sınıfa kadar, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Peygamberimizin Hayatı" ders kitaplarından seçilen nitelikli metinleri okuyarak içerik üretecek.

Proje, öğrencilerin Hz. Muhammed'in hayatını anlamaya yönelik bir okuma ve düşünme sürecinden geçmelerini sağlarken, teknolojinin değer üretimi için nasıl kullanılabileceğini göstermesi açısından da önem taşıyor.

Her katılımcının kendi okulundan bir gönüllü danışman öğretmeni olacak. Eğitim modüllerini tamamlayıp yüzde 80 başarı puanına ulaşan öğrenciler, yarışmaya başvuru hakkı kazanacak.

Eğitimlerin ardından düzenlenecek olan animasyon film ve beste/video klip yarışması, çocukların ürettikleri eserleri sergilemeleri için önemli bir platform işlevi görecek.

Proje kapsamındaki eğitimler 1 Nisan'da başlayacak ve 1 Mayıs'a kadar devam edecek. Yarışma için proje teslimleri 10 Mayıs'a kadar sürecek. Ödül töreni ise 11 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek.

Yarışmada her kategoride birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere umre ödülü verilecek. Yarışmaya başvurular, "1500yil.com" adresinden yapılabilecek.

Sizce yapay zeka teknolojileri, dini ve değerler eğitiminde etkili bir araç olarak kullanılabilir mi?
meb-hz-muhammedin-hayatini-anlatan-proje-2449409.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri