Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍Öğretmenlerin Alan Değişikliğine Bağlı Yer Değiştirme Atamaları 28 Nisan'da Yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin alan değişikliğine bağlı yer değiştirme işlemlerinin takvimini açıkladı. İşlemler, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 40'ıncı maddesi kapsamında yürütülecek.

Alan değişikliği başvurusu yapacak kadrolu öğretmenler için adaylıklarının kaldırılmış olması şartı aranacak. Başvurular, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20 Şubat 2014 tarihli ve 9 sayılı kararı ile eki çizelge doğrultusunda, mezun olunan yükseköğretim programına göre atanılabilecek alanlara yönelik olacak.

Sözleşmeli pozisyonda görev yaparken öğretmen kadrosuna atananlar için ise başvuru tarihi itibarıyla toplam 4 yıl çalışma şartı getirildi. Süreç iki aşamalı olarak ilerleyecek.

Ön başvurular 6-10 Nisan tarihleri arasında MEBBİS üzerinden alınacak. Ardından, 20-24 Nisan tarihlerinde sistem üzerinden eğitim kurumlarına yönelik tercihler toplanacak.

Nihai atama işlemlerinin ise 28 Nisan'da gerçekleştirileceği duyuruldu. Ataması yapılan öğretmenlerin görevden ayrılma ve yeni göreve başlama işlemleri 3 Ağustos 2026 tarihinden itibaren başlayacak.

Açıklamada, alan değişikliği işlemi tamamlanan öğretmenlerin atama iptali taleplerinin dikkate alınmayacağı da vurgulandı. Ayrıca, bu öğretmenler 2026 Yaz Tatili Mazerete İlişkin Yer Değiştirme Dönemi'nde başvuru yapamayacak.

Kontenjan belirleme sürecine ilişkin detaylar da paylaşıldı. Bilim ve sanat merkezleri, halk eğitimi merkezleri ile özel program uygulayan kurumlar hariç, açılacak alan ve kontenjanlar, net öğretmen ihtiyacı ve Bakanlığın atama planlaması dikkate alınarak belirlenecek.

Kontenjanlar, il içinde norm kadro fazlası olan alanlardan ihtiyaç olan alanlara, iller arasında ise öğretmen doluluk oranı yüksek illerden düşük illere yönlendirme yapılacak şekilde planlanacak.

Ön başvurusu onaylanan öğretmenler, görev yaptıkları il içindeki kontenjanlar için tercihte bulunabilecek. İller arası atamalar ise öğretmen ihtiyaçlarına göre doğrudan kurum bazlı yapılacak.

Öğretmenler, tercihine açılan eğitim kurumlarının tamamını tercih listesine ekleyebilecek. Tüm atamalar, ilan edilen kontenjanlar çerçevesinde hizmet puanı üstünlüğü esasına göre gerçekleştirilecek.

Sizce alan değişikliği ve yer değiştirme süreçleri öğretmenlerin kariyer memnuniyetini ne ölçüde etkiler?
ogretmen-uzaktan-egitim-aa-1490889.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri