🎉 Okullarda İkinci Ara Tatil Başlıyor, 9 Günlük Tatil Heyecanı

📍Yaklaşık 18 milyon öğrenci, hafta sonu ile birlikte 9 günlük ara tatile çıkıyor. Bu yılki ikinci ara tatil, Ramazan Bayramı tatilinin de son günlerine denk geliyor.

Ara tatil süresince, öğretmenlerin mesleki gelişim seminerleri çevrim içi olarak gerçekleştirilecek. Öğrenciler için ise okullardaki ders zili, 23 Mart Pazartesi günü yeniden çalacak.

2024-2025 eğitim öğretim yılı, 26 Haziran Cuma günü sona erecek. Milyonlarca öğrenci ve öğretmen, o gün çalacak son ders zilinin ardından yaz tatiline girecek.

Bu eğitim yılı, 8'inci ve 12'nci sınıf öğrencileri için önemli sınavlara sahne olacak. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, 14 Haziran tarihinde uygulanacak.

Sınavda sözel ve sayısal oturumlar yapılacak ve öğrenciler, müfredatta yer alan tüm konu ve kazanımlardan sorumlu olacak.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ise 20-21 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Temel Yeterlilik Testi (TYT) 20 Haziran'da, Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) ise 21 Haziran'da yapılacak.

Sizce uzun ara tatiller, öğrencilerin akademik başarısını ve motivasyonunu nasıl etkiliyor?
sinif-cocuk-aa-2115743.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri