OnePlus 15T, "Özgür Tasarım" felsefesiyle şekillendirilen, hem göze hem de ele hitap eden bir estetiğe sahip. Cihazın arka paneli, güneş ışığında farklı tonlarda parlayan özel bir malzeme ile kaplanmış durumda. Bu sayede telefon, her açıdan farklı bir görünüm sergiliyor ve kullanıcılarına kişiselleştirilmiş bir his sunuyor.
Ekran konusunda ise OnePlus, alışılagelmişin dışına çıkıyor. Cihaz, 240 Hz yenileme hızına sahip, AMOLED LTPO 4.0 teknolojili bir ekranla geliyor. Bu ekran, sadece oyunlarda değil, normal kaydırma ve gezinmelerde bile akıcılığı en üst seviyeye taşıyor. Ayrıca 4500 nit’e varan parlaklık değeri, güneş altında dahi net bir görüntü deneyimi vaat ediyor.
Performans kalbi olarak, Qualcomm’un en yeni çipi Snapdragon 8 Gen 4 işlemci tercih edilmiş. Bu işlemci, 4 nm üretim süreci ile güç tüketimini düşürürken, işlem kapasitesini önceki nesillere göre büyük oranda artırıyor. İşlemci, 24 GB LPDDR6 RAM ve 1 TB UFS 5.1 depolama alanı ile destekleniyor.
Soğutma sistemi, OnePlus 15T’nin en dikkat çeken özelliklerinden biri. Şirket, "Kriyojenik Soğutma Sistemi 3.0" adını verdiği yeni bir teknoloji kullanıyor. Bu sistem, içerisinde küçük bir Peltier soğutucu barındırıyor ve uzun süreli oyun seanslarında veya ağır uygulamalarda bile cihaz sıcaklığını kontrol altında tutmayı başarıyor.
Batarya ve şarj teknolojilerinde de devrimsel sayılabilecek yenilikler var. Telefon, 6500 mAh kapasiteli dev bir batarya ile geliyor. Bu bataryayı 150W SuperVOOC kablolu şarj ve 80W AirVOOC kablosuz şarj teknolojileri destekliyor. OnePlus’a göre, kablolu şarj ile cihaz sadece 18 dakikada tam kapasiteye ulaşabiliyor.
Fotoğraf makinesi kurulumu ise profesyonellere hitap edecek şekilde tasarlanmış. Ana kamera, Sony’nin özel üretim 2 inçlik IMX999 sensörüne ve f/1.4 diyafram açıklığına sahip. Bu kombinasyon, özellikle düşük ışıkta çekim kalitesinde çıtayı yukarı taşıyor. Sistem, 200 MP çözünürlüklü bir ultra geniş açılı kamera ve 64 MP’lik bir telefoto lens ile tamamlanıyor.
OnePlus 15T, OxygenOS 15 ile birlikte, Android 15 işletim sisteminin tüm özelliklerini sunacak. Yazılım tarafında, yapay zeka destekli özelleştirmeler ve performans yönetimi ön planda. Cihazın başlangıç fiyatı ise 1299 Dolar olarak açıklandı ve ön siparişler 15 Ekim tarihinde başlayacak.
Sizce bu özellikler ve fiyat etiketiyle OnePlus 15T, küçük ekranlı üst segment telefon pazarının yeni kralı olabilir mi?