Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 Opel 2028’de Yeni Elektrikli SUV ile Yollara Çıkıyor!

BinGünlükHaber

Gazeteci
Gazeteci
Okur Üye
Üye
📍Reuters’ın Çarşamba günü yayınladığı özel bir rapora göre, dev otomotiv grubu Stellantis, bünyesindeki Opel markası için yepyeni bir elektrikli SUV geliştirme planlarını hızlandırdı. Sektördeki elektrifikasyon yarışında önemli bir hamle olan bu proje, Çinli elektrikli araç üreticisi Leapmotor ile ileri düzeyde görüşmeleri de beraberinde getirdi.

İki teknoloji devinin bu potansiyel iş birliği, otomotiv endüstrisinin geleceğini şekillendiren stratejik ortaklıklara iyi bir örnek teşkil ediyor. Kaynaklar, bu ittifakın her iki taraf için de son derece kritik ve kazançlı olacağının altını çiziyor.

Geliştirilmesi planlanan bu elektrikli SUV’un temelinde, Leapmotor’un sahip olduğu özel elektrikli araç teknolojileri ve platformu kullanılacak. Bu hamle, Stellantis’in yeni bir araç geliştirmenin getireceği uzun Ar-Ge sürecinden ve muazzam finansal yükten büyük oranda kurtulmasını sağlayacak.

Üç ayrı kaynağın doğruladığı bilgilere göre, bu iddialı elektrikli SUV modelinin üretim hattı, Stellantis’in İspanya’nın Zaragoza kentindeki fabrikasında kurulacak. Bu karar, Avrupa üretim ağını güçlendirmek isteyen şirket için de oldukça mantıklı bir lojistik hamle olarak öne çıkıyor.

Projenin zaman çizelgesi heyecan verici: Yeni Opel elektrikli SUV’unun seri üretimine 2028 yılında başlanması öngörülüyor. Tarafların bu model için belirlediği iddialı hedef ise, yılda 50 bin adetlik bir üretim kapasitesine ulaşmak şeklinde açıklandı.

Bu tür teknoloji paylaşımına dayalı stratejik ortaklıklar, otomotiv sektörünün elektrikli dönüşümündeki en önemli trendlerden biri haline geliyor. Markalar, rekabetçi kalabilmek için yazılım, batarya teknolojisi ve üretim maliyetleri konusunda güçlerini birleştiriyor.

Sizce otomotiv devlerinin geleceği, bu tarz teknoloji odaklı ittifaklar mı belirleyecek? Yollarda 2028 yılında görmeyi umduğunuz bu yeni elektrikli SUV hakkında fikirleriniz neler?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri