Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚨 Otizmli Gencin Kalça Kırığı 4 Gün Gizlendi, Kamera Görüntüleri Aylar Sonra Ortaya Çıktı

📍Antalya’da, gittiği özel eğitim merkezinde fenalaştığı söylenerek eve gönderilen otizmli Mehmet Ay’ın kalçasındaki kırığın 4 gün sonra fark edildiği ortaya çıktı. Ailenin iddiasına göre, Mehmet Ay’ın düştüğü ilk gün kendilerine bu bilgi verilmedi.

Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ise ancak aylar sonra dosyaya girdi. Kepez ilçesinde yaşayan Fatma Ay ve Uğur Ay çiftinin 3 çocuğundan Mehmet Ay’a, 6 aylıkken otizm teşhisi konulmuştu.

Aile, çocuklarını küçük yaştan itibaren aynı ilçedeki bir özel eğitim merkezine göndermeye başladı. Yıllardır burada eğitim alan Mehmet Ay, geçen yıl 25 Temmuz’da eğitim merkezine gitmek için servise bindi.

Aileye yaklaşık 2 saat sonra çocuklarının rahatsızlandığı bilgisi verildi. Merkez yetkilileri, Mehmet’i servisle eve gönderdiklerini, yürüyemeyecek durumda olduğu için aşağıda karşılamaları gerektiğini söyledi.

Baba Uğur Ay, oğlunu servisten indirip kendi aracıyla hastaneye götürdü. Doktorların çocuğun durumunu sorması üzerine merkez yetkililerini yeniden arayan Ay, “Düşmedi” yanıtını aldığını anlattı.

Hastaneden taburcu edilen Mehmet Ay’ın ağrıları dinmeyince aile 4 gün sonra yeniden doktora başvurdu. Burada çekilen röntgen sonucunda gencin kalçasında kırık olduğu belirlendi.

Mehmet Ay ameliyata alındı ve kalçasına 4 platin takıldı. Aile, çocuklarının düştüğünü saklayıp tedavinin gecikmesine neden olduklarını öne sürdükleri merkez yetkililerinden şikayetçi oldu.

Olaydan 7 ay sonra Mehmet Ay’ın merdivenlerden düştüğü ana ait güvenlik kamerası görüntüleri dosyaya girdi. Görüntülerde, öğretmeniyle birlikte merdivenden çıkan Mehmet Ay’ın bir süre sonra zemine düştüğü görüldü.

Ardından herhangi bir sağlık kontrolü yapılmadan merdivenlerden çıkarıldığı tespit edildi. Baba Uğur Ay, oğlunun düştüğünün kendilerine söylenmemesi nedeniyle tedavide geç kalındığını belirtti.

"Olay ilk olduğu gün bize çocuğumuzun düştüğü söylenmedi. Kamera görüntüleri elimize ulaştığında çocuğumuzun düştüğünü gördük. Düştüğü gizlendiğinden tedavimiz aksadı" dedi.

Uğur Ay, düşme neticesiyle kalçasında kırık oluşan bir kişiye yapılması gerekenlerin uygulanmadığını vurguladı. "Özel eğitim okulunda olmasına rağmen, çalışanların ilk yardım konusunda ne derece yetersiz oldukları ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.

Kuruma dava açtıklarını belirten Uğur Ay, ihmaller zincirine dikkat çekti. "Kaldırdıktan sonra çocuğumu kucaklayıp bir yere taşımaları gerekirken, 1 metre yanında tekerlekli sandalye olmasına rağmen çocuğum buraya oturtulmamış, kırık bacağıyla yürütülmüş" diye konuştu.

Bu durumun kırığın daha da ilerlemesine neden olabileceğini söyleyen baba, kurumun engelli rampası olduğunu belirtmesine rağmen görüntülerde rampa olmadığını iddia etti. "Davamızı açtık. Dosya hakim beyin önünde" dedi.

Uğur Ay, oğlunun yaşadığı fiziksel ve psikolojik travma nedeniyle yeni bir okula gitmek istemediğini de söyledi. Mehmet’in uzun süre hastanede ve evde yatmak zorunda kaldığını belirtti.

"Mehmet bir aydan fazla hastanede, bir aydan uzun süre de evde yatakta yattı. Sonrasında toparlandı ama şu an eskisine göre çok kötü. Aksayarak yürüyor, uzun süre yürüyemiyor, hemen yoruluyor" şeklinde konuştu.

Baba Ay, "Yaşamını ömür boyu etkileyecek kalıcı iz bıraktı diyebiliriz. Başka bir okula kayıt yaptırdık ama gitmek istemedi, korktu. Çocuk korkularını atlatamadı" ifadelerini kullandı.

Mehmet Ay’ın halen okuldan ve öğretmenlerden korkusunun devam ettiğini, yaşananların çocukta kalıcı bir iz bıraktığını sözlerine ekledi.

Sizce bu tür özel eğitim merkezlerinde denetim ve ilk yardım prosedürleri yeterince sıkı mı?
dustugunu-gizleyip-eve-gonderdiler-otizmli-gencin-kalcasi-kirik-halde-4-gun-bekletildi-tqly.png

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri