Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Perez, Max'in gölgesinde ezilmeyi kabul etmiş bir ikinci pilottan fazlası değil!

stackor

Üye
Arkadaşlar, bu konuyu açmamın sebebi artık içime sığmıyor olması. Formula 1'in en sinir bozucu, en ezik durumlarından birini yaşıyoruz ve kimse yüksek sesle söylemiyor. Sergio Perez, Red Bull'da Max Verstappen'in gölgesinde ezilmeyi, sürünmeyi kabul etmiş bir ikinci pilottan fazlası değil! Ve en kötüsü, bunu kendisi de kabullenmiş gibi görünüyor.

😡 "Mükemmel Takım Arkadaşı" Masalı

Bize her hafta aynı hikayeyi anlatıyorlar: "Checo mükemmel bir takım arkadaşı", "Takım oyununa çok katkısı var", "İkinci pilot olarak harika iş çıkarıyor." Bu neyin kılıfı arkadaş? Bu, bir pilotun yarışçı ruhunun söndürülüp, uslu bir çocuğa dönüştürülmesinin kılıfı! 2022'nin başlarında nasıl yarışıyordu? Max ile kafa kafaya gidiyor, pole alıyordu. Şimdi? Yarışı kazanma ihtimali doğduğu anda ya takım emri geliyor ya da kendi "pozisyonunu korumak" için yavaşlıyor. Bu bir yarışçı psikolojisi değil, bir memur psikolojisi!

📉 Performans Çöküşü ve Özgüven Eksikliği

Geçen sezon ortasından beri yaşadığı performans çöküşü sadece teknik bir sorun değil. Bu, tamamen zihinsel bir çöküş. Max, takımın mutlak bir numarası. Her şey onun etrafında dönüyor. Perez de bunu biliyor. Ve biliyor olması, onun yarışa her çıkışında "Sakın Max'i rahatsız etme, sakın takıma sorun çıkarma" düşüncesini beynine kazıyor. Q3'e çıkamaması, direksiyon başında hiçbir risk alamaması, hep bu korkudan. Takım, onun elini kolunu bağlamış, o da buna ses çıkarmıyor. Yarışçılık bu mu?

💰 Konfor Alanındaki Rahat Pilon

Ve itiraf edelim, Checo da bu durumdan şikayetçi değil. Dünyanın en hızlı arabalarından birini sürüyor, milyonlarca dolar kazanıyor, ailesi mutlu. Mücadele etmek, kazanmak için kıran kırana savaşmak yerine, bu konforlu "ikinci pilot" koltuğuna oturmuş. Daniel Ricciardo gibi bir delikanlı olsa, bu duruma isyan eder, "Ben de şampiyon olmak istiyorum" derdi. Ama Checo'da o kıvılcımı göremiyorum artık. Kabul etmiş.

🤔 Peki Ya Red Bull?

Red Bull'un bu stratejisi kısa vadede kazançlı. Max rahat şampiyon oluyor, takım şampiyonluğu garantide. Ama uzun vadede Formula 1'i öldürüyorlar! İzleyici olarak biz, iki pilotun birbiriyle çekiştiği, takım emirlerinin olmadığı yarışlar istiyoruz. Hamilton-Rosberg, Senna-Prost çekişmelerini özlüyoruz. Red Bull bize her pazar "Max Verstappen Gösterisi"ni izletiyor. Sıkıcı!

Sonuç olarak, Checo artık bir yarışçı değil, bir "tamamlayıcı unsur". Max'in şampiyonluklarını garantiye alan bir sigorta poliçesi. Ve en acısı, buna razı. Eski, Mexico City sokaklarında savaşan Checo'yu arıyorum. Sizce de bu eziklik döngüsünden çıkmasının zamanı gelmedi mi? Yoksa ben mi çok abartıyorum? Siz ne diyorsunuz?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri