Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🎙️ Radyo Oyunu Yazarlığı Eğitimi ile Yeni Nesil Profesyoneller Yetişiyor

📍TRT Ankara Radyosu stüdyolarında, 6 Nisan’da başlayacak ve 17 Nisan’da sona erecek olan Radyo Oyunu Yazarlığı ve Dramaturji eğitimi, toplam 46 saat sürecek. Alanında deneyimli eğitmenler tarafından verilecek olan ve 18 bölümden oluşan program, katılımcılara profesyonel bir perspektif kazandırmayı hedefliyor.

Program, radyo oyununun tarihsel gelişimi, sahne oyunuyla benzerlikleri ve dramatik anlatım türlerinin ele alınmasıyla başlayacak. Radyo ve televizyon dramaları üzerine çalışan prodüktör Lalifer Balibeyoğlu Uçar ile efekt tasarımındaki deneyimiyle öne çıkan Hamit Çelik, bu eğitimde katılımcılara mesleki deneyimlerini aktaracak.

Katılımcılar, radyo dramalarının temel yapı taşlarını hem teorik hem de uygulamalı derslerle öğrenecek. Oldukça kapsamlı hazırlanan eğitim içeriğinde, metin yazımından karakter çözümlemelerine, oyunun işlenişinden efekt ve müzik kullanımına kadar birçok önemli konu değerlendirilecek.

Eğitimin en dikkat çeken aşamalarından biri, katılımcıların yazdığı metinlerin Devlet Tiyatrosu sanatçıları tarafından seslendirilmesi olacak. Bu sayede katılımcılar, kaleme aldıkları hikayelerin profesyonel bir ortamda nasıl hayat bulduğunu gözlemleyebilecek.

Dinlemek ile duymak arasındaki farka dikkat çekilecek eğitimde, sesin anlatım gücünü artıran teknik uygulamalara da yer verilecek. Kayıt ve kurgu aşamalarında yapılacak çalışmalarla, bir metnin ses ile nasıl güçlü hale getirildiği deneyimlenecek.

Eğitimde ayrıca, karakter ve dil analizi ile kültürel ve edebi açıdan değerlendirme gibi konular da önemli başlıklar arasında yer alıyor. Programın sonunda katılımcılar, teorik ve uygulama sınavlarına girecek.

Bu sınavlarda başarılı olan katılımcılar, TRT onaylı sertifika almaya hak kazanacak. Hayal gücünü geliştirmek ve ses kullanımını bir sanat haline getirmek isteyenler, bu eğitim programında bir araya gelecek.

Radyo alanında deneyimli isimler tarafından tasarlanan eğitimler ve daha fazlası, trtakademi.com.tr adresinde katılımcılarını bekliyor.

Sizce radyo oyunları ve sesli anlatım sanatı, dijital çağda yeniden popülerlik kazanabilir mi?
radyo-radyo-oyunu-trt-akademi-2447177.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri