Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🎬 Reese Witherspoon: "İş Hayatında Cinsiyet Dengesi Şart"

📍Oscar ödüllü oyuncu Reese Witherspoon, CNN TÜRK’e özel açıklamalarda bulundu. Amerikalı aktris, başrolünde yer aldığı The Morning Show dizisinde ele alınan temalar üzerinden kadın-erkek eşitliği, yapay zekâ ve dijital çağın etkilerine dair dikkat çeken değerlendirmeler yaptı.

Dizide işlenen toplumsal konulara değinen Witherspoon, özellikle iş hayatında cinsiyet dengesi vurgusu yaparak şunları söyledi: “İş yerinde kadın egemenliğinden ziyade cinsiyet dengesi arayışında olmalıyız. Ancak tüm kadınlar işin başında olduğunda ne olduğunu görmek büyüleyici.”

İlk sezonu iş yeri tacizi ve ‘Ben de’ meseleleri üzerine inşa etmiştik. O zamandan bu yana, DEI girişimlerinin yükselişi, şimdi ise bu girişimlerin geri çekilmesi; kadınların güç sahibi olması ve sonra bu gücün ellerinden alınması gibi süreçler yaşandı. Bence bu sezonda bunların çoğunu görüyoruz.

Bir de ailesi devasa bir servete sahip olan bir kadının tüm ağı satın alması, sonra bir sürü kadını işten çıkarması ve hepsini kontrol etmesi durumu var. Dolayısıyla bence bu, kadın gücü üzerine bir tür tefekkür.

Ünlü oyuncu, dizide ele alınan bir diğer önemli başlık olan yapay zekânın hızlı yükselişine de dikkat çekti. Witherspoon, teknolojinin hayatı dönüştürürken riskler de barındırdığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Hayatımızdaki pek çok şeyi otomatikleştirecek ama aynı zamanda pek çok iş kaybından da sorumlu olacak.”

Bence hükümetlerin uyanması ve yapay zekânın toplum üzerindeki etkilerine yetişmesi gerekiyor. Bu, eski günlerin interneti gibi. Ne işe yaradığını bilmiyorduk. Ve şimdi bakın, burada ne konuşuyoruz: Yapay zekâ. Bakın ne hâle geldi. Her yerde ve hepimizi etkiliyor.

Ve tabii ki kullanıyoruz. Kullanıyoruz ama insan yaratıcılığının yerini alacağını düşünmüyorum. Yapay zekâ beni hiç güldürmedi. Kesinlikle ağlatmadı da. Onu insan deneyimimin bir parçası olarak görmüyorum.

Dijitalleşmenin eğlence sektörüne etkilerine de değinen Witherspoon, sosyal medyanın insan dikkatini yoğun şekilde çektiğini ve bu durumun sektör açısından ciddi bir rekabet yarattığını belirtti.

The Morning Show’un güncel konuları ele alma yaklaşımına ilişkin bir soruya yanıt veren Witherspoon, sektörün değişen dinamiklerine dikkat çekerek şunları söyledi: “Kesinlikle dengenin değiştiğini görüyorum. Yani eğlence sektörü çalışanları ve televizyon-film üreten insanlar olarak hepimiz; YouTube’a, sosyal medyaya ve podcastlere karşı insanların dikkatini çekmek için savaşıyoruz.”

İnsanların dikkatini çekmek çok zor. Bu yüzden The Morning Show gibi devasa bir erişime sahip olan bir dizinin parçası olmaktan gurur duyuyorum. Bence bu hem bahsettiğimiz temalarla hem de müthiş oyunculuklarla ilgili.

Sizce iş dünyasında gerçek bir cinsiyet dengesi sağlamak için atılması gereken en önemli adım nedir?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri