🚗 Renault Group’tan Türkiye Açıklaması: Yeni "Striker" Modeli Bursa'da Üretilecek!

📍 Renault Group, küresel otomotiv pazarındaki konumunu güçlendirme ve elektrifikasyon hamlelerini hızlandırma stratejisi kapsamında, 2030 yılına kadar pazara sunacağı 36 yeni modelle dikkat çekiyor. Bu iddialı büyüme planı, Renault Group'un "futuREady" vizyonu çerçevesinde dört temel üzerine oturtuluyor: büyümeye hazır (growth ready), teknolojiye hazır (tech ready), mükemmeliyete hazır (excellence ready) ve güvene hazır (trust ready). Bu yaklaşım, şirketin ürün stratejisinden teknoloji yatırımlarına, operasyonel dönüşümünden çalışan gelişimine kadar geniş bir alana yayılıyor.

Renault Group, "Growth ready" başlığı altında ürün gamını genişletmeyi ve müşteri deneyimini merkeze almayı hedefliyor. Bu doğrultuda Avrupa'da 16'sı elektrikli olmak üzere toplam 22 yeni modelin piyasaya sürülmesi, aynı zamanda uluslararası pazarlarda da 14 yeni modelle ikinci bir ürün atağının tamamlanması öngörülüyor.

Bu küresel vizyon içinde Türkiye'nin önemi giderek artıyor. Renault Group'un "futuREady" stratejisinde Türkiye, büyüme ve operasyonel mükemmeliyetin önemli merkezlerinden biri olarak konumlanıyor. Geniş Avrupa bölgesinin kritik bir üretim ve mühendislik üssü olan Türkiye, sahip olduğu güçlü sanayi altyapısı, yüksek üretim kapasitesi ve gelişmiş otomotiv ekosistemiyle grubun küresel operasyonlarında stratejik bir rol üstleniyor.

Bursa'daki Oyak Renault Fabrikası, bu yapının en güçlü unsurlarından biri olarak öne çıkıyor. Çoklu model üretim kapasitesi, esnek yapısı ve mühendislik yetkinlikleriyle fabrika, Grubun uluslararası faaliyetlerine önemli katkılar sağlıyor. Türkiye'nin "futuREady" içindeki bu stratejik rolü, Renault Group'un C segmentindeki yeni modeli Dacia STRIKER'ın Bursa'daki Oyak Renault Fabrikası'nda üretilecek olmasıyla daha da pekişiyor.

Bu önemli gelişmeyle birlikte Dacia, üretim anlamında Türkiye pazarına resmi olarak adım atmış oluyor. Renault Duster, Yeni Renault Clio ve Renault Boreal gibi modellerin ardından Dacia Striker'ın da Bursa'daki Oyak Renault Fabrikası'nda banttan inecek olması, yerel üretimin stratejik önemini vurguluyor. 400 milyon avroyu aşan bir yatırım paketiyle geliştirilen bu yeni C segmenti model, Türkiye'de satışa sunulacak olmasının yanı sıra başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok farklı pazara ihraç edilecek. Hibrit seçeneklerin de bulunacağı çeşitli motor alternatifleriyle pazara sunulması planlanan Dacia Striker'ın 2026 yılından itibaren seri üretime geçmesi bekleniyor.

Renault Group'un futuREady stratejisinin bir parçası olarak büyüme ve ürün atağını hızlandırma planı kapsamında, yeni Dacia Striker'ın Türkiye'de üretilmesi, Grubun uluslararası üretim ve ürün stratejisinde Türkiye'nin rolünü daha da güçlendiriyor. Dacia Striker, Uluslararası Oyun Planı çerçevesinde Türkiye'de üretimi planlanan dört modelden oluşan ürün gamını tamamlıyor.

Renault Group Türkiye CEO'su Lionel Jaillet, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Oyak Renault'un Aralık 2023 sonunda açıkladığı 400 milyon avroyu aşan yatırımla dört yeni modelin üretime alınacağı bilgisini yineleyerek Türkiye için net bir dönüşüm yol haritası çizildiğini belirtti. Bu sürecin Renault Duster ile başladığını, Yeni Renault Clio ile devam ettiğini ve Renault Boreal'in de proje aşamasında ilerleyerek 2026 ortasında yollarda olacağını kaydetti.

Jaillet, ürün planlarındaki dördüncü modelin duyurusunu yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yeni C segmenti model Dacia Striker'ın üretim yerinin Bursa'daki Oyak Renault Fabrikası olacağını bildirdi. Bu proje sayesinde Türkiye'nin, Dacia markası için bir modelin tek küresel üretim merkezi olma özelliğini ilk kez kazanacağını vurgulayan Jaillet, bu durumun Dacia'nın Türkiye'deki varlığını güçlendirerek markayı yalnızca ithalatçı konumundan yerel üretim yapan bir konuma taşıyacağını ifade etti.

Üretimin başlamasıyla birlikte fabrikanın çoklu model üretim kabiliyetinin daha üst bir seviyeye taşınacağını belirten Jaillet, bu gelişmenin aynı zamanda Renault Group'un futuREady stratejisi kapsamındaki büyüme ve operasyonel mükemmeliyet hedeflerine de güçlü bir katkı sağlayacağını sözlerine ekledi. OYAK ile kurulan güçlü iş birliği doğrultusunda üretim ve mühendislik yetkinliklerinin daha da güçlendirileceğini ve Türkiye otomotiv ekosistemi için daha fazla değer yaratılmaya devam edileceğini kaydetti.

Striker modeli, Dacia'nın C segmentindeki vizyonunu yansıtıyor. Station wagon'un dinamizmini, geniş bir hatchback'in pratikliğini ve bir SUV'un yerden yüksekliğini bir araya getiren bu yeni çoklu enerji seçenekli crossover modeli, C segmentindeki atağı güçlendirmeyi hedefliyor. Dacia Striker, güçlü ve kendinden emin bir tasarıma sahip olarak öne çıkıyor.

Dinamik hatları, aerodinamik silueti ve iddialı dikey ön yüz tasarımı, markanın yeni ve modern gündüz farı imzasıyla tamamlanıyor. Striker, Dacia'nın C segmentinde elektrifikasyonu erişilebilir kılma hedefini de bünyesinde barındırıyor. Ürün gamında hibrit versiyon, Hybrid 4x4 ve benzin/LPG seçenekleri gibi çeşitli motor alternatifleri yer alacak.

Dacia Striker modelinin Türkiye'deki üretimi, otomotiv sektöründe nasıl bir etki yaratacaktır?

🚀 Anlık son dakika haberleri ve tartışmalar için Telegram kanalımıza katılın:
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri