Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍Resmi Gazete, 11 Nisan 2026 tarihli sayısı ile yayımlandı. Kamuoyunun dikkatine sunulan bu sayıda, Adalet, ticaret ve eğitim gibi pek çok ala...

Yayımlanan yönetmelikler arasında, Doğa Koruma ve Milli Parklar Uzmanlığı Yönetmeliği dikkat çekiyor. Bu yönetmelik, doğa koruma alanında çalışan uzmanların görev, yetki ve sorumluluklarını düzenliyor.

Eğitim alanında ise çeşitli üniversitelerin mevzuatlarında değişiklikler öngören kararlar yayınlandı. Atatürk Üniversitesi için Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair bir yönetmelik Resmi Gazete'de yerini aldı.

Benzer şekilde, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nin Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde de değişiklik yapıldı. Ayrıca, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliğinde de revizyona gidildi.

İlkokul öğretmenlerini ilgilendiren önemli bir düzenleme de bugünkü sayıda duyuruldu. İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı Ana Statüsü’nde değişiklik yapılmasına dair ana statü yayımlandı.

Ekonomi ile ilgili bölümde ise, T.C. Merkez Bankası tarafından belirlenen güncel döviz kurları ve Devlet İç Borçlanma Senetleri’nin günlük değerleri ilan edildi. Bu veriler, finansal piyasalar için temel referans niteliği taşıyor.

Bugün yayımlanan tüm kararların tam metinlerine, ilgili kurumların internet siteleri veya Resmi Gazete’nin dijital arşivi üzerinden ulaşılabiliyor.

Sizce bu düzenlemelerin en acil etkisi hangi alanda görülecek?
1280x1280

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri