| Kararlar arasında, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı ile Suriye Arap Cumhuriyeti Sınır Kapıları ve Gümrükler Genel Kurumu arasında imzalanan mutabakat zaptının onaylanmasına ilişkin karar yer alıyor. Karar Sayısı 11145 olan bu düzenleme ile iki ülke arasında bir Ortak Gümrük Komitesi kurulması öngörülüyor. Yükseköğretim alanında da iki önemli yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Bunlardan ilki, Ankara Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasını içeriyor. Diğeri ise Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair. Serbest meslek erbabını yakından ilgilendiren bir başka düzenleme de Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'nde değişiklik yapılmasına ilişkin. Yeni tarife, avukatlık hizmetleri için belirlenen asgari ücretlere yönelik güncellemeleri kapsıyor. Vergi mükelleflerinin dikkatle incelemesi gereken bir tebliğ de yayımlandı. Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 592), vergi uygulamalarına ilişkin yeni usul ve esasları düzenliyor. Seçim süreçleriyle ilgili olarak, Yüksek Seçim Kurulu'nun 25 Mart 2026 tarihli ve 2026/159 sayılı kararı da Resmi Gazete'de ilan edildi. Kararın içeriği, seçim takvimi veya usullerine ilişkin düzenlemeleri içerebiliyor. Son olarak, T.C. Merkez Bankası tarafından belirlenen günlük döviz kurları ile Devlet İç Borçlanma Senetleri'nin günlük değerleri de Resmi Gazete'de ilan edilen diğer resmi bilgiler arasında yer alıyor. Bu yeni düzenlemelerden sizin sektörünüzü veya günlük hayatınızı en çok etkileyecek olan hangisi? |
|