Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 Roketsan'ın Lazer Güdümlü Tanksavar Füzesi Testten Geçti

📍Roketsan, geliştirdiği lazer güdümlü orta menzilli tanksavar sistemi füzesi olan L-Omtas'ın ilk test atışlarının başarıyla tamamlandığını duyurdu. Şirketin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, sistemin seri üretim aşamasının devam ettiği bilgisi paylaşıldı.

L-Omtas, özellikle zırhlı araçlar ve sert hedeflere karşı etkili olacak şekilde tasarlandı. Füze, sahip olduğu yarı aktif lazer güdüm sistemi sayesinde hedefe hassas bir şekilde yönlendirilebiliyor.

Sistem, farklı harp başlığı seçenekleriyle donatılmış durumda. Bu özelliği sayesinde hem tanklara hem de beton korugan gibi güçlendirilmiş yapılara karşı kullanım imkanı sunuyor.

L-Omtas'ın yaklaşık 5,5 kilometre menzile sahip olduğu açıklandı. Bu menzil ile sistem, hem sabit hem de hareketli hedeflere karşı görev yapabilecek kapasitede.

Füzenin, bir tripod üzerinden veya kara araçlarına entegre edilerek kullanılabilmesi, operasyonel esnekliği önemli ölçüde artırıyor. Bu çok yönlü kullanım kabiliyeti, sistemin sahadaki değerini yükseltiyor.

Tüm bu gelişmiş özellikleriyle L-Omtas'ın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sahadaki vurucu gücüne önemli bir katkı sağlaması bekleniyor. Sistemin envanterde yaygınlaşması için çalışmalar sürüyor.

Seri üretim sürecinin devam etmesiyle birlikte, L-Omtas'ın yalnızca yerli kuvvetler için değil, aynı zamanda yüksek bir ihracat potansiyeli ile de öne çıkması hedefleniyor.

Sizce L-Omtas gibi yerli ve milli savunma sistemleri, Türkiye'nin savunma sanayii stratejisinde nasıl bir dönüm noktası oluşturuyor?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri