Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sabah Maçlarında LeBron'un Faul Arayışı, Jordan'ın "Faulle Oynanmaz" Duruşunu Hatırlatıyor!

devron

Üye
Yahu şu sabah maçlarında LeBron'u izlerken, bazen ister istemez aklıma Michael Jordan geliyor. Hayır, sadece istatistiklerden veya şampiyonluklardan bahsetmiyorum. Bahsettiğim şey, sahada sergilenen o acayip farklı zihniyet ve duruş. LeBron, her drive'ında, her post-up'ında hakemin düdüğüne bakarken, Jordan'ın o "Beni durduramazsan faul yaparsın, bu da senin problemin" diyen bakışları canlanıyor gözümde.

🤨 LeBron: "Hakem Bey, Faul Yok mu?" Performansı

LeBron James tartışmasız bu neslin en büyüğü, fizik bir canavar. Ama şu son dönemde, özellikle normal sezonun sabah matinelerinde, inanılmaz bir "faul arayışı" içinde. Top sürüyor, kontak alıyor ve hemen gözleri hakeme kilitleniyor. Bazen çok net fauller oluyor, evet. Ama çoğu zaman da minimal temasta, oyunun akışını kesen, tribünleri "yine mi" dedirten bir beklenti içinde. Sanki her hücumunda bir faul çalınması gereken bir hak doğmuş gibi. Bu, onun oyun zekasının ve fiziksel üstünlüğünün önüne geçen bir görüntü yaratıyor maalesef.

😤 Jordan'ın Felsefesi: Kontak Benim Yakıtımdı

MJ ise tam tersi bir psikolojiyle oynardı. Ona yapılan sert fauller, onu daha da hırslandırır, daha da öfkelendirirdi. "Bad Boy" Pistons'ları hatırlayın. Adamlar ona adeta dövüş sporları yapıyordu. Jordan'ın tepkisi ne oldu? Daha sıkı çalışmak, daha güçlenmek ve sonunda onları geçmek. "Faulle oynanmaz" derken kastettiği şuydu: Sertlik beni durduramaz, aksive bana avantaj sağlar. Ben faul istemem, basket atarım. O ikinci, üçüncü sıçrayışında bile faul çalmak için değil, şutu takip edip potayı bulmak için uğraşırdı. Bakışları hep çemberdeydi, hakemde değil.

🔄 Zamanın Değişimi ve Oyun Tarzı

Elbette, LeBron'un oyun tarzı daha çok organize hücum ve fizik gücüyle rakibi ezmek üzerine. Jordan ise daha çok anlık patlamalar, mid-range ve üstün skorer içgüdüsüyle. Ayrıca, bugünün NBA'i daha çok faul çekmeye odaklı bir oyunu ödüllendiriyor. Kurallar ve yorumlar farklı. Bunu anlıyorum. Ama işte mesele burada: Zihniyet farkı. Biri sistemin içinde avantaj elde etmeye (ki bu da zekadır) çalışırken, diğeri sistemi ve rakibi fiziken ve mental olarak ezip geçmeye odaklanmıştı.

Sonuç olarak, LeBron'u izlerken yaşadığım o "Hadi be adam, oyna işte!" hissi, bana Jordan döneminde pek yaşatılmamıştı. Jordan bize "Bu oyun böyle kazanılır"ı gösterirdi, LeBron çoğu zaman "Bu oyun böyle de kazanılabilir"i gösteriyor. İkisi de büyük, ikisi de efsane. Ama sahada bıraktıkları izlenim ve his dağlar kadar farklı.

Siz ne düşünüyorsunuz? Ben mi abartıyorum, yoksa gerçekten de o "faulle oynanmaz" çelik iradesi ve duruşu kayıp mı? Yoksa LeBron sadece çağın gereğini mi yapıyor? Konuşalım beyler!

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri