Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Şekeri Bırakma Yolculuğum: Ruh Halimdeki Fırtınalar ve Sabırla Kazandıklarım

Aedcimne

Üye
Merhaba arkadaşlar! Bugün sizlere, belki de birçoğunuzun deneyimlediği ya da denemekten korktuğu bir süreçten, şekeri bırakma maceramdan bahsetmek istiyorum. Bu bir uzman tavsiyesi değil, tamamen benim kişisel, inişli çıkışlı ve oldukça öğretici geçen deneyimim. İlk gün "Bu sefer olacak!" diye başlayıp, üçüncü gün bir kurabiye görünce içimin nasıl cız ettiğini anlatacağım.

🔥 İlk 72 Saat: Yoksunluk ve Öfke Nöbetleri

Her şey çok güzel başladı. Mutfaktaki tüm paketli atıştırmalıkları attım, meyve ve kuruyemiş stokladım. İlk gün kendimi çok güçlü hissettim. Ancak ikinci gün öğleden sonra, inanılmaz bir baş ağrısı ve asabiyet başladı. En ufak şeye sinirleniyor, konsantre olamıyordum. O an anladım ki vücudum ciddi bir "şeker isyanı" yaşıyordu. Enerjim dip yapmıştı, sürekli uykulu hissettim. Bu, bedenimin alışkın olduğu hızlı enerji kaynağının kesilmesinin doğal bir tepkisiymiş meğerse.

🌿 1. Hafta Sonu: Bulutların Dağılmaya Başlaması

Dördüncü, beşinci günlerde gözle görülür bir değişim oldu. Sabah uyandığımda o ağır, sisli beyin hissi azalmaya başladı. Tatlı krizlerim hala geliyordu ama artık bir avuç çiğ badem veya bir dilim elma ile bastırabildiğimi fark ettim. En önemlisi, tat alma duyularımın keskinleşmeye başlamasıydı! Havuç bile daha tatlı geliyordu ağzıma. Bu küçük zaferler, devam etmem için beni motive etti.

💧 Dayanma Stratejim: Su, Hareket ve Alternatifler

Bu süreçte iki kurtarıcım oldu: Su ve kısa yürüyüşler. Canım her tatlı çektiğinde, önce büyük bir bardak su içmeyi kendime şart koştum. Çoğu zaman susuzluk, açlık/tatlı isteği olarak sinyal veriyormuş. Ofiste yaşadığım kriz anlarında ise masamdan kalkıp 5 dakika bile olsa dolaşmak, aklımı dağıtıp o dürtüyü geçiştirmeme yardım etti. Ayrıca, hurma ile tatlandırılmış şekersiz atıştırmalık tarifleri denemek eğlenceli bir uğraş oldu.

🦋 3. Hafta ve Sonrası: Yeni Normalim ve Kazanımlar

Şu an yaklaşık bir buçuk ay oldu ve artık paketli bir tatlıyı düşünmüyorum desem yalan olur, ama istek çok daha kontrollü. En büyük kazanımım enerji seviyemdeki istikrar oldu. Gün içinde o eski dibe vurup, sonra şekerle tavan yapma döngüsü bitti. Cildimdeki küçük sivilcelerin azaldığını ve daha dinç uyandığımı söylemeliyim. En önemlisi, "Ben bu iradeyi gösterdim" duygusunun verdiği özgüven.

Sonuç olarak, bu bir maraton, sprint değil. Ara sıra kaçamak yapsanız bile yolunuza devam edin. Kendinize çok yüklenmeyin. Vücudunuzun ve zihninizin bu değişime alışması zaman ve bolca sabır gerektiriyor.

Peki ya sizin deneyimleriniz? Şekerden uzak durmaya çalışırken en çok neyle mücadele ettiniz? Sizin "kurtarıcı" taktiğiniz ne oldu?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri