Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 Sky Dagger Tesisi Ziyareti: Türkiye'nin İHA Teknolojisi Güçleniyor

BinGünlükHaber

Gazeteci
Gazeteci
Okur Üye
Üye
📍Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Sky Dagger projesinin gerçekleştirdiği gösterim faaliyeti kapsamında, projeye katkı sunan tüm paydaşların temsilcilerine teşekkür etti. Görgün, Türkiye’nin savunma sanayiindeki yenilikçi ve çevik yaklaşımını daha ileri seviyelere taşıyacak çalışmalara güçlü destek vermeyi sürdüreceklerini açıkladı.

Prof. Dr. Haluk Görgün, savunma sanayiinde klasik üretim anlayışının ötesine geçen girişimci ve mühendislik odaklı yaklaşımların önemini vurguladı. Bu ziyaret, ülkenin yüksek teknoloji üretim kabiliyetlerinin gelişimine verilen önemi net bir şekilde ortaya koydu.

Başkan Görgün, Sky Dagger gibi projelerin, Türkiye’nin savunma teknolojileri alanında kritik bir yetenek kazanımı sağladığının altını çizdi. Bu tür sistemler, sadece mevcut ihtiyaçları karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda geleceğin savaş alanı konseptlerine de hazırlık niteliği taşıyor.

Ziyaret, yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesi ve seri üretim süreçlerinin hızlandırılmasına yönelik kararlılığın bir göstergesi olarak kayıtlara geçti. Savunma Sanayii Başkanlığı, bu dinamik ekosistemi destekleyerek küresel rekabetteki konumumuzu güçlendirmeyi hedefliyor.

Sky Dagger projesinde emeği geçen tüm mühendis, teknisyen ve çalışanların başarısı takdirle karşılandı. Bu kolektif başarı, Türk savunma sanayiinin inovasyon ve üretimde ulaştığı olgunluk seviyesinin canlı bir kanıtı olarak öne çıkıyor.

Sizce Sky Dagger gibi yüksek teknoloji projeleri, Türkiye'yi savunma ihracatında küresel bir oyuncu haline getirebilir mi?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri