Prof. Dr. Haluk Görgün, savunma sanayiinde klasik üretim anlayışının ötesine geçen girişimci ve mühendislik odaklı yaklaşımların önemini vurguladı. Bu ziyaret, ülkenin yüksek teknoloji üretim kabiliyetlerinin gelişimine verilen önemi net bir şekilde ortaya koydu.
Başkan Görgün, Sky Dagger gibi projelerin, Türkiye’nin savunma teknolojileri alanında kritik bir yetenek kazanımı sağladığının altını çizdi. Bu tür sistemler, sadece mevcut ihtiyaçları karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda geleceğin savaş alanı konseptlerine de hazırlık niteliği taşıyor.
Ziyaret, yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesi ve seri üretim süreçlerinin hızlandırılmasına yönelik kararlılığın bir göstergesi olarak kayıtlara geçti. Savunma Sanayii Başkanlığı, bu dinamik ekosistemi destekleyerek küresel rekabetteki konumumuzu güçlendirmeyi hedefliyor.
Sky Dagger projesinde emeği geçen tüm mühendis, teknisyen ve çalışanların başarısı takdirle karşılandı. Bu kolektif başarı, Türk savunma sanayiinin inovasyon ve üretimde ulaştığı olgunluk seviyesinin canlı bir kanıtı olarak öne çıkıyor.
Sizce Sky Dagger gibi yüksek teknoloji projeleri, Türkiye'yi savunma ihracatında küresel bir oyuncu haline getirebilir mi?