Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Suya Tarçın Çubuğu Atmak Tatlı Krizlerimi Azalttı, Sizde Deneyin!

baywick9

Üye
Merhaba arkadaşlar! Geçenlerde bir videoda görmüştüm, "suya tarçın çubuğu koyun" diyordu. Ben de sürekli öğleden sonra bastıran o canavar gibi tatlı krizlerimle baş etmeye çalışan biri olarak, "Ne kaybederim ki?" diyerek denemeye karar verdim. Sonuç beni gerçekten şaşırttı ve bu küçük hileyi sizinle paylaşmak istedim. Kesinlikle bir uzmanlık iddiam yok, sadece kendi vücudumda gözlemlediklerim.

🌿 Denemeye Nasıl Başladım?

Bir litreye yakın su dolu sürahimin içine bir tane kabuk tarçın çubuğu attım. Toz tarçın değil, gerçek çubuk. İlk birkaç saat pek bir tat vermedi ama 4-5 saat sonra, özellikle de ertesi sabaha kadar beklettiğimde suya hafif, hoş bir tat ve koku geldi. Artık gün boyu o suyu içiyordum. İçine bazen bir-iki dilim limon da ekliyorum, çok güzel oluyor.

📉 Gözlemlediğim Etkiler Nelerdi?

En büyük fark, öğleden sonra 3-4 gibi deliler gibi canımın çektiği çikolata veya şekerleme isteğinin azalmasıydı. Daha doğrusu, o kriz anı geldiğinde hemen tarçınlı suyumdan birkaç yudum alıyordum ve sanki midem ile beynim "Tamam, bir şeyler geldi" diye düşünüyor, o ani dürtü hafifliyordu. Tabii ki sihirli bir değnek değil, ama bir kurtarıcı araç oldu benim için. Ayrıca normalde içmekte zorlandığım suyu, tadı güzel olduğu için daha fazla içmeye başladım. Bu da ekstra bir fayda.

⚠️ Dikkat Edilmesi Gerekenler & Uyarım

Burada çok önemli bir uyarım var: Eğer kan şekeri ile ilgili bir rahatsızlığınız (diyabet vs.) varsa, lütfen bunu denemeden önce doktorunuza danışın. Ben sadece sağlıklı bir birey olarak kendi deneyimimi paylaşıyorum. Ayrıca, tarçının çok uzun süre (günlerce) aynı suda bekletilmesi bazı hassas bünyelerde küflenmeye veya istenmeyen etkilere yol açabilir. Ben her gün taze su ve yeni bir çubuk (veya aynı çubuğu maksimum 2 gün) kullanıyorum.

💡 Sizce Nasıl Bir Etkisi Olabilir?

Biraz araştırdığımda tarçının insülin duyarlılığını artırabileceğine dair çalışmalar olduğunu gördüm. Belki de bu yüzden kan şekerimdeki ani iniş-çıkışlar yatışmış ve tatlı isteğim azalmış olabilir. Kesin konuşamam ama işe yarıyor gibi. Üstelik çok basit ve ucuz bir yöntem.

Sonuç olarak, benim için tatlı krizlerini yönetmede küçük ama etkili bir destek oldu. Şekerli içecekler yerine aromalı su içmek de cabası. Siz hiç böyle bir şey denediniz mi? Tarçınlı su veya başka bitkilerle hazırladığınız sular konusunda deneyimleriniz neler? Öğleden sonra atıştırmalık krizlerinizi nasıl yönetiyorsunuz?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri