Bu karar, sadece iki modelin üretim bandından çekilmesinden çok daha derin bir stratejik dönüşümün habercisi. Şirket, tüm odak noktasını ve üretim kapasitesini, çok daha yüksek hacimli ve küresel pazarda daha erişilebilir olan Model 3 ile Model Y araçlarına kaydırıyor.
Kaliforniya merkezli dev, bu hamleyle üretim verimliliğini en üst düzeye çıkarmayı ve elektrikli araç pazarındaki hakimiyetini daha da güçlendirmeyi hedefliyor. Model S ve Model X, özellikle Ludicrous Mode gibi özellikleriyle sürüş dinamiklerinde yeni standartlar belirlemiş ve otomotiv endüstrisini kökten değiştirmişti.
Bu modeller, sadece hızlarıyla değil, devrim niteliğindeki yazılım güncellemeleri, kapsamlı otonomi donanımları ve sürekli gelişen kullanıcı deneyimiyle de birer teknoloji harikası olarak kabul ediliyordu. Üretimlerinin durması, bir dönemin sonunu işaret ederken, Tesla'nın gelecek vizyonunun tamamen kitlesel benimsemeye ve otonomi teknolojilerine odaklandığının net bir göstergesi.
Peki sizce, Model S ve X gibi birer ikon olan bu modellerin üretimden kalkması, elektrikli araç tarihinde büyük bir boşluk bırakır mı yoksa Tesla'nın stratejik hamlesi doğru bir adım mı?