Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 Tesla'nın Yeni Yapay Zeka Çipi Samsung'un Teksas Fabrikasında Üretilecek

BinGünlükHaber

Gazeteci
Gazeteci
Okur Üye
Üye
📍Otomotiv ve teknoloji dünyasının iki devi, geleceğin otonom sürüş ve robotik teknolojilerini şekillendirmek üzere devasa bir üretim hamlesine imza atıyor. Güney Koreli teknoloji devi Samsung, hissedarlar toplantısında yaptığı resmi açıklamayla, Tesla’nın yeni nesil yapay zeka işlemcilerinin seri üretimine ABD’nin Teksas eyaletindeki yeni fabrikasında başlayacağını duyurdu.

Samsung Electronics Başkanı ve Dökümhane Birimi Yöneticisi Han Jin-man tarafından yapılan açıklama, iki şirket arasındaki stratejik iş birliğinin boyutlarını gözler önüne seriyor. Bu ortaklık, Full Self-Driving (FSD) bilgisayarı ve Optimus insansı robot projesi gibi Tesla'nın en iddialı girişimlerinin kalbine güç verecek donanımın üretimini kapsıyor.

Samsung'un Tayvan merkezli rakip TSMC ile olan rekabetinde bu anlaşma kritik bir avantaj sağlıyor. Tesla'nın bir numaralı tedarikçisi konumundaki TSMC'den pazar payı kapmak, Samsung için büyük bir başarı anlamına geliyor. Bu hamle, otomotiv sınıfı yüksek performanslı işlemciler için 4 nanometre ve daha altı süreç teknolojilerinin kullanımını hızlandıracak.

Tesla'nın bir sonraki nesil Hardware 5 (HW5) otonom sürüş bilgisayarı için geliştirdiği yongalar, Samsung'un Taylor, Teksas'taki son teknoloji üretim tesisinde hayat bulacak. Bu fabrika, 2024 yılında faaliyete geçti ve şirketin ABD'deki en gelişmiş yarı iletnek üretim merkezi olma özelliğini taşıyor.

İş birliğinin detayları tam olarak açıklanmasa da, sektör analistleri Tesla'nın Optimus robotu için gerekli olan yapay zeka işlemcilerinin de bu üretim hattından çıkabileceğini öngörüyor. Bu durum, insansı robotların seri üretim yolunda karşılaştığı en büyük engellerden biri olan güçlü ve verimli işlemci teminini çözmeye yönelik önemli bir adım.

Samsung'un bu hamlesi, sadece bir müşteri kazanmaktan çok daha fazlasını ifade ediyor. Şirket, yapay zeka çağının en önemli donanım savaşlarında merkezi bir oyuncu olma iddiasını güçlendiriyor. Tesla gibi yenilikçi ve yüksek hacimli bir partnerle çalışmak, Samsung'un ileri düğüm yarı iletnek teknolojisindeki yeteneklerini tüm dünyaya kanıtlama fırsatı sunuyor.

Sizce bu stratejik iş birliği, otonom araç ve robotik yarışında Tesla'yı rakiplerine karşı bir adım öne taşıyacak mı?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri