Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍Ticaret Bakanlığı, küresel ticaretin rotasının yeniden çizildiği ve rekabetin marka odaklı ilerlediği bir dönemde, Türkiye’nin “Made in Türki...

Ülkenin güçlü üretim altyapısı, kalifiye insan kaynağı ve gelişmiş tedarik zinciri kapasitesinin ihracatın temelini oluşturduğu vurgulandı. Bu gücün uluslararası arenada hak ettiği karşılığı bulmasının ise yalnızca ürün satışıyla değil, uluslararası marka ağlarına entegre olmakla mümkün olacağına dikkat çekildi.

Bu vizyon doğrultusunda, 5973 sayılı İhracat Destekleri Hakkında Karar kapsamında yürütülen Şirket ve Marka Alım Desteği mekanizmasının kapsamı genişletildi. İhracatçıların küresel pazarlardaki görünürlüğünü doğrudan artıracak yeni bir destek unsuru devreye alındı.

Yeni düzenleme ile Türkiye’de üretim ve tedarik süreçlerini gerçekleştiren firmaların, yurt dışında satın aldıkları yabancı markaya yönelik birimlerin kira giderleri ile bu marka için yapılan tanıtım ve pazarlama faaliyetleri artık devlet destekleri kapsamına alınmıştır. Bu destek yalnızca finansal katkı sağlamayacak, aynı zamanda ihracatçıların küresel pazarlardaki konumunu güçlendirecek stratejik bir vizyon ortaya koyacak.

Açıklamada, şirketlerin halihazırda tedarikçisi oldukları müşterileri ve pazarı hazır markaları satın alarak ileri entegrasyon sağlamalarının desteklendiği belirtildi. Bu sayede uluslararası marka değerlerinin Türkiye’nin fikri mülkiyet havuzuna katılmasıyla, katma değerli büyümenin önünün açılacağı vurgulandı.

Bu stratejik adımla, firmaların yabancı markaları satın alarak oluşturdukları dağıtım ve satış ağlarının, “Made in Türkiye” ürünlerinin dünya pazarlarına tanıtım üssü haline getirilmesi teşvik edilecek. Satın alınan markaya ilişkin birimlerin kira giderleri ile markanın küresel bilinirliğine yönelik tanıtım ve pazarlama çalışmaları desteklenerek, markaların yurt dışındaki rekabet gücü artırılacak.

Bu düzenlemenin, ihracatçıların yalnızca üretici değil, uluslararası pazarlarda markalaşmış oyuncular olma vizyonunu desteklediği ifade edildi. Bakanlık, firmaların yurt dışı faaliyetlerini kolaylaştırırken, destek mekanizmalarının bütüncül ve esnek yapısını güçlendirmeye devam ediyor.

Yeni destek unsuru ile dünya pazarlarında Türk malı ürünlerin bilinirliğinin artırılması, küresel perakende ağlarına erişimin kolaylaştırılması ve ihracatın çok kanallı bir yapıya kavuşturulması hedeflenmektedir. İhracatçının her daim yanında olduğunu belirten Bakanlık, küresel rekabette firmaları desteklemeye ve ülkenin ihracat hedeflerine ulaşması için gerekli tüm enstrümanları devreye almaya kararlı olduğunu duyurdu.

Sizce bu destek, Türk markalarının küresel pazardaki konumunu güçlendirmede ne kadar etkili olur?
ticaret-bakanligi-2334774.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri