Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

⚽ Trabzonsporlu Bouchouari: "Messi'yi Örnek Alıyorum"

📍Benjamin Bouchouari, Trabzonspor dergisine verdiği röportajda çocukluk yıllarını ve futbola başlama hikayesini anlattı. Faslı oyuncu, ailesinin disiplinli yaklaşımının hem eğitim hem de futbol hayatında belirleyici olduğunu ifade etti.

Kalabalık bir ailede büyüdüğünü dile getiren Bouchouari, annesi, babası, iki ablası ve üç erkek kardeşiyle birlikte yetiştiğini söyledi. Futbola olan ilgisinin küçük yaşlarda başladığını hatırlatan 24 yaşındaki oyuncu, "Futbolla olan ilk sevgim babam sayesinde oldu. Küçük yaştan itibaren beni sahaya götürürdü" dedi.

"Henüz 6 yaşındayken bir akademiye yazıldım. Ancak karakterimi asıl şekillendiren, sokakta oynadığım maçlardı. Futbol her zaman hayatımın en önemli parçasıydı" açıklamasını yapan oyuncu, ailesinin eğitim konusunda oldukça hassas olduğunu vurguladı.

Bouchouari, özellikle öğretmen olan annesinin bu konuda belirleyici rol oynadığını aktardı. "Okulda derslerim iyi olmadığında futbol oynamama izin verilmezdi. Bu durum hem benim hem de kardeşlerim için geçerliydi" diyen futbolcu, bu disiplinli büyüme sürecinin kendisine çok şey kattığını söyledi.

Oyun stiline dair değerlendirmelerde bulunan Faslı yıldız, "Sanırım en belirgin özelliğim oyun tarzım. Dönüşlerim, hızım ve oyun görüşüm... Saha içinde kesinlikle korkusuzum" ifadelerini kullandı. Tarzını "cesur, hızlı ve zeki" olarak özetleyen oyuncu, bir futbolcu için en kritik noktanın teknik direktörünün güvenini kazanmak olduğunu belirtti.

"Size inanan, potansiyelinizi gören bir hocanız olduğunda her şey çok daha kolaylaşır. Fatih hocamın bana olan bu güveni için gerçekten minnettarım" diyen Bouchouari, transfer sürecine de değindi. Birçok seçeneği olmasına rağmen Trabzonspor’u tercih etmesinde kulübün tarihi ve projesinin etkili olduğunu söyledi.

Trabzon’da mutlu olduğunu ifade eden başarılı futbolcu, taraftarların tutkusundan da övgüyle bahsetti. İlk sezonunda sakatlık yaşadığını belirten oyuncu, bu sürecin zor geçtiğini ancak artık tamamen sahaya odaklandığını dile getirdi.

"Gerçek performansımı göstermek ve takımın önemli bir parçası olmak istiyorum" diye konuşan Bouchouari, Süper Lig'in fiziksel yapısına da değindi. Zeki ve hızlı düşünen futbolcuların bu zorluğun üstesinden gelebileceğini söyleyerek, lige uyum sağlamakta zorlanmadığını aktardı.

Fas Milli Takımı ile elde edilen başarıların ardından ülke futbolundaki yükselişi değerlendiren Bouchouari, bu gelişimin parçası olmaktan büyük gurur duyduğunu söyledi. Fas futbolunun son yıllarda önemli bir ivme yakaladığını dile getiren oyuncu, özellikle Dünya Kupası sonrası sürecin belirleyici olduğunu vurguladı.

"Bir Faslı olarak bu yükselişi temsil etmek benim için büyük bir onur. En büyük hayalim A Milli Takım düzeyinde de bu başarıları sürdürmek" ifadelerini kullanan Bouchouari, küçük yaşlardan itibaren birçok oyuncudan etkilendiğinden bahsetti.

Örnek olarak ise Lionel Messi’yi gösterdi. "Birçok futbolcu var ama birini seçecek olursam kesinlikle Messi derim. O, tüm genç oyuncuların örnek aldığı bir isim" diyen futbolcu, hayat felsefesini de paylaştı.

24 yaşındaki futbolcu, başarıya ulaşmanın en önemli yolunun denemekten geçtiğini belirterek, "Denemezsen asla başaramazsın. O yüzden dene" sözleriyle mesajını verdi.

Sizce Benjamin Bouchouari, Trabzonspor'da beklenen etkiyi yaratabilecek mi?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri