Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🎤 TRT Akademi'de Şan ve Nefes Teknikleri Eğitimi Başlıyor

📍Ankara’da, TRT Genel Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenecek özel bir eğitim programı ile şarkı söyleme tekniklerini öğrenmek artık çok daha kolay. Program, sadece yeteneğin yeterli olmadığı, teknik bilginin de gerekli olduğu gerçeğinden yola çıkıyor.

Eğitim, toplam 37 saat sürecek ve katılımcıların günlük yaşamlarını aksatmamaları için akşam saatlerinde gerçekleştirilecek. Bu sayede herkes, profesyonel bir eğitim alma fırsatını değerlendirebilecek.

Programa katılım için tek bir şart bulunuyor. Ses gelişim sürecini büyük ölçüde tamamlamış olan; kadınlarda 16, erkeklerde ise 18 yaş ve üzerindeki adaylar eğitime kabul edilecek.

Eğitim, şan eğitiminin en temel bilgisi olan ses üretimi konusu ile start alacak. Ardından, ses sağlığı ve nefes teknikleri gibi kritik başlıklara geçilecek. Ses grupları konusunun da işleneceği programda müziksel işitme eğitimi de verilecek.

Temel ses ısıtma tekniklerinin de ele alınacağı programda, katılımcıların hem teknik hem de sanatsal gelişimleri desteklenecek. Doğru postür ve nefes desteğiyle sesi konuşma ve şarkı söyleme sırasında verimli kullanma yöntemleri öğretilecek.

Program ilerledikçe, bireysel ses sınırlarını genişletmeye yönelik özel egzersizlere yer verilecek. Ayrıca, parça çalışmaları ile katılımcılar sahne deneyimine bir adım daha yaklaşacak. Eğitimin uygulamalı yapısı, bu çalışmalarla öne çıkıyor.

Eğitim boyunca aktarılan tüm bilgiler, parça çalışmaları ile desteklenerek kalıcı hale getirilecek. Programın sonunda ise katılımcıları teorik ve uygulamalı sınavlar bekliyor.

Sınavlarda başarılı olan katılımcılar, TRT onaylı sertifika almaya hak kazanacak. Aynı zamanda, topluluk önünde performans sergilemeye dair değerli bir deneyim elde etmiş olacaklar.

Temel Şan ve Doğru Nefes Teknikleri programının eğitmenliğini, uzun yıllara dayanan sahne deneyimi ile dikkat çeken Ses Sanatçısı Çınar Onur Öner üstlenecek.

Çınar Onur Öner, katılımcılara sadece teknik bilgi aktarmakla kalmayacak, kendi sahne deneyimlerinden yola çıkarak pratik ipuçlarını da paylaşacak.

Temel Şan ve Doğru Nefes Teknikleri eğitimi ve diğer programlar hakkında detaylı bilgi almak isteyenler, trtakademi.com.tr adresini ziyaret edebilir.

Sizce müzik eğitiminde en önemli unsur teknik bilgi mi yoksa doğuştan gelen yetenek mi?
san-egitimi-2450038.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri