| Eğitimin en güçlü yanlarından biri, alanında deneyimli bir isim tarafından yürütülmesi olarak öne çıkıyor. Program, etkileşimli bir eğitim imkânı sunuyor. 4 bölümden oluşan ve toplamda 13 saat sürecek eğitim, yeni nesil habercileri yetiştirmeyi hedefliyor. Haber içeriği oluşturma eğitimine ilgi duyanlar bu kısa ama yoğun içerikle bir adım öne çıkma fırsatı bulacak. İki gün sürecek program boyunca katılımcılar, farklı platformlara özgü sosyal medya içerikleri oluşturmayı uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı da yakalayacaklar. Eğitimin sonunda yapılacak teorik ve uygulama sınavları ise edinilen bilgilerin pekiştirilmesini sağlayacak. Sınavlarda başarılı olan katılımcılar TRT onaylı sertifika almaya hak kazanacaklar. Sosyal Medya Haberciliği eğitiminin içeriği, dijital medyanın hızlı gelişen yapısı dikkate alınarak hazırlandı. Öncelikle sosyal medya haberciliğine ilişkin güncel veriler ele alınacak. Daha sonra platformların kendine özgü yayın stratejileri değerlendirilecek. X'ten Facebook'a, Instagram'dan YouTube'a, TikTok'tan Telegram'a kadar uzanan geniş bir yelpazede her platformun dili ve içerik formatı detaylı bir şekilde incelenecek. Hedef kitleye ulaşma yöntemleri ve izlenme rakamlarını artırmanın yolları katılımcılarla paylaşılacak. Katılımcılar, içerik üretiminin yalnızca hız değil aynı zamanda doğru bilgi ve etkili anlatım gerektirdiğini deneyimleyerek öğrenecek. Sadece haber yazmayı değil, o haberi nerede nasıl paylaşacağını da öğrenmek isteyenler TRT Akademi'nin dijital medya eğitimlerini takip edebilir. Günceli takip eden eğitim başlıkları sayesinde sektörde yenilikleri yakalamak mümkün olacak. TRT Akademi'nin yüz yüze, çevrim içi ve sanal sınıf olarak tasarlanan eğitim programları hakkında bilgi sahibi olmak için trtakademi.com.tr adresi ziyaret edilebilir. Sizce geleceğin haberciliğinde en önemli sosyal medya platformu hangisi olacak? |
|