Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🔍 Trump'tan NATO'ya Sert Eleştiri: "Hayal Kırıklığına Uğradım"

📍ABD Başkanı Donald Trump, NATO ittifakına yönelik sert açıklamalarda bulundu. Trump, ittifak konusunda hayal kırıklığı yaşadığını belirterek, mali yük paylaşımına ilişkin eleştirilerini yineledi.

Donald Trump, yaptığı açıklamada, "NATO konusunda hayal kırıklığına uğradım" ifadesini kullandı. ABD'nin ittifak için çok büyük mali kaynaklar ayırdığını, ancak karşılığında aynı desteği göremediğini savundu.

ABD Başkanı, konuşmasının devamında, "NATO için trilyonlarca dolar harcıyoruz fakat onlar bize yardım sağlamıyorlarsa o halde bunun değerlendirilmesi gereken bir mesele olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu. Bu sözler, Trump'ın uzun süredir dile getirdiği, müttefiklerin savunma harcamalarını artırması yönündeki çağrılarıyla uyumlu görünüyor.

Donald Trump'ın bu açıklamaları, NATO üyesi ülkeler arasında savunma harcamaları ve yük paylaşımı konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirecek nitelikte. Beyaz Saray'dan gelen bu mesaj, ittifakın geleceğine dair yeni bir değerlendirme sürecinin kapısını aralıyor.

Sizce NATO üyeleri, savunma harcamaları konusunda ABD'nin beklentilerini karşılayabiliyor mu?
trump-re-2446909.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri