Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🎓 Üniversite Öğrencileri İçin Af Düzenlemesi Detayları Belli Oluyor

📍AK Parti tarafından hazırlanan ve üniversite öğrencilerini ilgilendiren yeni af düzenlemesi teklifinin detayları netleşmeye başladı. Teklifin, yakın bir zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulması bekleniyor.

Yeni modelden yararlanmak isteyen öğrenciler için belirli kriterler öne çıkıyor. Af kapsamının, 1 Temmuz 2022 sonrasında eğitimini yarıda bırakan öğrencileri içermesi üzerinde duruluyor. Bu sayede son dönemde çeşitli sebeplerle üniversiteyle ilişiği kesilen veya kaydını yenilemeyen öğrencilerin yeniden eğitime dönmesi hedefleniyor.

Düzenlemede önemli bir şart olarak, "toplam eğitim süresinin yarısını tamamlama" kriteri gündeme getirildi. Buna göre öğrencilerin, kayıtlı oldukları programın toplam eğitim süresinin en az yarısını doldurmuş olması gerekecek.

Örneğin, 4 yıllık bir lisans programındaki bir öğrencinin en az 2 yıl, yani 4 dönem kayıt yaptırmış olması şartı aranacak. Bu süreçte öğrencilerin derslerden kalma veya devamsızlık durumlarına bakılmayacak, yalnızca belirtilen süre içinde sisteme aktif kayıtlı olmaları yeterli olacak.

Yüksek lisans ve doktora öğrencilerini de kapsayacak alternatif modeller üzerinde çalışılıyor. Tez aşamasında eğitimini bırakan, tezi reddedilen ya da programdan ayrılan lisansüstü öğrencilerinin de af kapsamına alınması gündemde yer alıyor.

Teklifle birlikte öğrencilere bazı ek haklar da sağlanması planlanıyor. Azami eğitim süresini doldurmuş son sınıf öğrencilerine kolaylıklar getirilmesi öngörülüyor.

Mezuniyet aşamasında başarısız olunan veya alınamayan dersler için iki ek sınav hakkı tanınırken, uygulamalı eğitim ya da staj sürecini tamamlayamayan öğrencilere de bu eksiklerini tamamlama imkânı verilecek. Ancak belirtilen bu ek hakların, ara sınıf öğrencilerini kapsamayacağı ifade ediliyor.

Sizce bu af düzenlemesi, eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan öğrenciler için yeterli bir çözüm sunuyor mu?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri