Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 Windows 11'in Yeni Sürümü Sadece Yeni Bilgisayarlarla Geliyor

📍Microsoft, Windows işletim sisteminin geleceğini ARM mimarisi üzerine kurmaya devam ederken, tartışmalı bir dağıtım kararı aldı. Nisan 2026'da çıkması beklenen Windows 11 26H1 güncellemesi, alışılagelmişin dışında bir stratejiyle gelecek.

Bu güncellemeyi bilgisayarınızdaki Ayarlar kısmında göremeyeceksiniz; tabii eğer yeni bir Snapdragon X2 işlemcili cihazınız yoksa. Microsoft, 26H1 sürümünü mevcut Intel, AMD ve hatta eski nesil ARM işlemcili bilgisayarlara resmi bir güncelleme olarak göndermeyecek.

Bu sürümü resmi yollardan kullanmanın tek yolu, içinde 26H1 yüklü gelen yeni bir bilgisayar satın almak. Meraklı kullanıcılar ISO dosyalarıyla manuel kurulum yapabilse de, Microsoft bu durumda teknik destek vermeyeceğini peşinen ilan etti.

Microsoft’un yayınladığı yeni dokümanlara göre, bu özel sürümün destek ömrü belirlendi. Home ve Pro kullanıcıları, 14 Mart 2028'e kadar güvenlik ve sistem güncellemelerini alacak.

Kurumsal ve Eğitim (Enterprise/Education) kanalları ise 13 Mart 2029'a kadar desteklenmeye devam edecek. Eğer Intel veya AMD kullanıcısıysanız endişelenmenize gerek yok.

Sizin için asıl büyük güncelleme olan Windows 11 26H2, 2026 sonbaharında herkes için yayınlanacak. İlginç olan ise, 26H1 kullanan Snapdragon X2 sahiplerinin 26H2’ye geçemeyecek olması.

Microsoft, bu iki farklı koldan ilerleyen yazılım sürecini ancak 2027 sonbaharında tek bir çatı altında birleştirmeyi hedefliyor. Microsoft’un bu hamlesi, Windows’un ARM işlemciler için ne kadar köklü bir optimizasyon sürecinden geçtiğinin kanıtı.

Ancak güncellemeyi donanım kilidine bağlamak, mevcut kullanıcıları üzebilir. Görünen o ki, “en güncel Windows”u kullanmak artık sadece yazılımsal değil, donanımsal bir tercih meselesi haline geliyor.

Sizce Microsoft'un bu yeni stratejisi, kullanıcıları yeni donanım almaya zorlayan bir uygulama mı?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri