Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

😢 Yenidoğan Bebeğe Şiddet İddiasıyla Tutuklanan Hemşirenin Duruşması

📍Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Bakım Ünitesi'nde, 5 günlük bir bebeği darp ettiği iddiasıyla tutuklanan hemşire H.D.B.'nin yargılanmasına devam edildi. Kahramanmaraş 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin sürmesine ve dosyanın detaylı inceleme için İstanbul Adli Tıp Kurumu (ATK) İhtisas Kurulu'na gönderilmesine karar verdi.

Olay, 26 Mayıs 2021 tarihinde meydana geldi. Hastanenin yenidoğan ünitesinde tedavi altında bulunan 5 günlük Deniz Esin Bozoklar'a şiddet uygulandığına dair iddialar üzerine adli soruşturma başlatıldı. Olayın yargıya intikal etmesinin ardından hemşire H.D.B.'nin bebeği darp etme anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Bu görüntülerin dosyaya girmesinin ardından H.D.B. hakkında tutuklama kararı verildi.

Kahramanmaraş 10. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada sanık ve taraf avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanık hemşire H.D.B., duruşma salonuna Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Mahkeme başkanının söz vermesi üzerine savunmasını yapan H.D.B., tahliyesini talep ederek, "Çocuktaki mevcut kırıklar ile ilgili son gelen raporda illiyet bağı yoktur" dedi.

Sanık hemşire, "Ancak ben tedavi yapmaktaydım. Benim tek amacım hastaları tedavi etmektir. Ben de bir anneyim, evladımın yanında olmalıyım. Tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum" şeklinde konuştu. Duruşmada söz alan sanık avukatı Mustafa Çaprak, dosyaya ulaşan adli tıp raporunun kıymetli olduğunu belirterek müvekkilinin tahliyesine karar verilmesini istedi.

Avukat Çaprak, bebeğin engelli olmasının darp konusu ile ilgili olmadığını ve kemik kırığının ne zaman meydana geldiğinin belli olmadığını savundu. Müşteki avukatı Sait Bolat ise mevcut adli tıp raporuna itiraz ettiklerini ifade ederek sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti. Savcılık makamı da mütalaasında delillerin toplanmasını ve sanığın tutukluluk halinin sürmesini istedi.

Tarafların beyanlarını ve savcılık mütalaasını değerlendiren mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Sanık hemşire H.D.B.'nin tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme, dosyanın İstanbul ATK İhtisas Kurulu'na gönderilmesine karar verdi. Ayrıca, bebekte organlardan birinin işlevinin zayıflayıp zayıflamadığı ve kalıcı bir hasar oluşup oluşmadığının net olarak incelenmesi amacıyla raporun Adli Tıp Üst Kurulu'na sevk edilmesi kararlaştırıldı.

Sizce bu tür vakalarda sağlık çalışanlarının tutuklu yargılanması adil bir süreç için gerekli midir?
5-gunluk-bebege-siddet-uygulayan-hemsirenin-akilalmaz-savunmasi-ben-de-bir-anneyim-mgzr.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri