Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yürüyüş Yaparken Etrafı Gözlemlemek Bana Hareketli Meditasyon Gibi Geldi

s0I0turk

Üye
Merhaba arkadaşlar! Uzun zamandır her gün düzenli yürüyüş yapıyorum. Amacım genelde kalori yakmak, formda kalmak ve biraz da kafamı dağıtmaktı. Ama geçenlerde farklı bir şey denedim ve inanılmaz bir farkındalık yaşadım. Telefonu tamamen kapatıp, müziği dinlemeyi bırakıp, sadece yürümeye ve etrafı gözlemlemeye odaklandım. Söylemesi kolay ama yapınca ne demek istediğimi anlayacaksınız.

🧘‍♀️ Zihinsel Geviş Getirmeyi Bırakmak

Normalde yürürken aklımda hep bir sürü şey döner dururdu. "Şu işi halletmem lazım, akşam ne pişirsem, falanca ne demişti?" gibi... Bu sefer kendime bir kural koydum: Sadece dışarıda olan biteni, gördüklerimi, duyduklarımı ve hissettiklerimi fark etmek. İlk beş dakika inanılmaz zorlandım, zihnim hemen başka yerlere kaymaya çalıştı. Ama pes etmedim.

👀 Beş Duyuya Yolculuk

Yavaş yavaş, etrafa bakınmaya başladım. Ağaçların yapraklarındaki yeşilin ton farklarını, bulutların şeklini, karşıdan gelen insanların yüz ifadelerini (tabii ürkütmeden) gözlemledim. Rüzgarın tenimde bıraktığı hissi, ayaklarımın zemine her basışında hissettiğim baskıyı, hatta nefes alışverişimin ritmini dinledim. Uzaktan gelen bir çocuk sesi, kuş cıvıltıları... Hepsi normalde duymazdan geldiğim detaylardı.

🚶‍♂️ Adımların Ritmi ve Zamanın Yavaşlaması

Farkındalıklı yürüyüş dedikleri şey bu olsa gerek. Bir süre sonra, o otomatik pilotta yürümekten çıkıp, anın içinde yaşamaya başladım. Sanki zaman biraz yavaşlamış gibi hissettim. Endişelerim ve gergin düşünceler geri planda kaldı. Bu, oturarak yaptığım meditasyondan çok daha farklı ve dinamik bir dinginlik haliydi. Üzerimdeki stres yükü hafifledi ve eve çok daha sakin bir zihinle döndüm.

💡 Denemek İsteyenlere Küçük İpuçları

Eğer siz de denemek isterseniz, kendi tecrübeme dayanarak birkaç şey söyleyebilirim. İlk seferde kısa bir süre, belki 10-15 dakika ile başlayın. Telefonunuzu sessize alın veya evde bırakın. Bir hedefiniz varmış gibi hızlı yürümeyin, amaç sadece yürümek olsun. Zihniniz dağılırsa, kendinize kızmayın, sadece nazikçe dikkatinizi yeniden çevrenizdeki bir ağaca, bir kokuya veya ayak sesinize getirin.

Sonuç olarak, bu benim için spor yapmanın ötesine geçen, ruhsal bir arınma ve şarj olma yöntemi haline geldi. Artık her yürüyüşüm böyle geçmiyor tabii, bazen yine müzik dinliyorum. Ama stresli hissettiğim günlerde kesinlikle ilk başvurduğum yöntem oldu.

Peki sizin böyle deneyimleriniz oldu mu? Yürüyüş yaparken zihninizi nasıl boşaltıyorsunuz? Yoksa siz de benim gibi müzikle mi motive oluyorsunuz?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri