Kavak, programda yaptığı açıklamada, "Beş yıl boyunca evden çıkmadım, şimdi hayata geri döndüm hem kendimi hem ailemi mutlu etmek üzere şimdi buradayım ve kazanmak istiyorum" ifadelerini kullandı. Bu sözler, yarışmanın sadece bilgi yarıştırılan bir platform değil, aynı zamanda duygusal bağlar kurulan bir alan olduğunu gösterdi.
26 yaşında profesyonel bir sporcu olan Bekir Kavak, geçirdiği deniz kazası sonucunda omur ilik felci geçirmiş ve bu olayın ardından uzun yıllar evine kapanmış. Ancak, Beyazıt Öztürk’ün sunduğu stüdyoda artık sadece bir yarışmacı değil, hayatını yeniden kazanmış bir kişi olarak yer aldı.
Onun bu iddiası ve cesareti, sunucu Beyazıt Öztürk’ün esprileri ve samimi yaklaşımı ile birleşince, ekran başındaki izleyicilere unutulmaz televizyon anları yaşattı. Program, bu yönüyle klasik yarışma formatlarının bir adım ötesine geçmeyi başarıyor.
Beyaz’la Joker, izleyicilere yalnızca sorular ve ödüllerden oluşan bir yarışma değil, aynı zamanda hayatın içinden gerçek kesitler sunan bir deneyim vaat ediyor. Programın dikkat çeken bir diğer önemli özelliği ise ekrana gelen yarışmacı profillerinin çeşitliliği.
Stüdyoda bir oto tamircisi, bir öğretmen, bir restoran işletmecisi veya bir müzisyen yer alabiliyor. Her biri programa yalnızca genel kültür bilgilerini değil, aynı zamanda birbirinden farklı kişisel hikayelerini de getiriyor.
Bu nedenle Beyaz’la Joker, sunduğu 3 milyon liralık büyük ödül kadar, ekrana taşıdığı bu sıra dışı ve gerçek insan hikayeleri ile de adından söz ettirmeyi sürdürüyor. Televizyon izleme alışkanlıklarının değiştiği bir dönemde, yarışma formatları da dönüşüm geçiriyor.
Ancak bu değişim içinde Beyaz’la Joker programında değişmeyen tek gerçek, sunucu Beyazıt Öztürk’ün stüdyoda kurmayı başardığı sıcak ve samimi atmosfer olarak öne çıkıyor. Program, bu atmosfer sayesinde izleyiciyi ekrana kilitlemeyi başarıyor.
Beyaz’la Joker, artık klasik bir bilgi yarışmasından çok daha fazlası olarak konumlanıyor. Program, salı akşamlarının yeni televizyon buluşması haline gelmiş durumda ve yeni bölümleriyle yoluna devam edecek.
Program, her hafta Salı akşamları saat 20.00'de, Kanal D ekranlarından izleyicilerle buluşmaya devam edecek. Bu buluşmalar, hem büyük ödül heyecanı hem de sürpriz yaşam öyküleri ile renklenmeye devam edecek.
Sizce bir yarışma programını diğerlerinden farklı kılan, sunduğu büyük ödül mü yoksa ekrana taşıdığı samimi insan hikayeleri midir?