Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚢 Brezilya'dan Küba'ya: 20 Bin Tonluk Pirinç Yardımı Yola Çıktı

📍Brezilya hükümeti, enerji krizi ve ekonomik baskılar nedeniyle zor bir dönemden geçen Küba’ya yönelik insani yardım operasyonunu başlattı. Brezilya Dışişleri Bakanlığı Latin Amerika ve Karayipler Sekreteri Gisela Padovan, 20 bin ton pirinçten oluşan sevkiyatın Dünya Gıda Programı (WFP) kanalıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını bildirdi.

Küba halkının maruz kaldığı derin ekonomik zorluklara dikkat çeken Padovan, Brezilya’nın bu süreçteki tutumunu açıkladı. Padovan, “Halkın gerçekten acı çektiğini görmek Brezilya için daimi bir endişe kaynağıdır. Bu nedenle ilaç ve gıda alanındaki yardımlarımızı sürdürmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Padovan ayrıca, diğer uluslararası aktörleri de Washington’ın baskıcı politikalarının yarattığı insani krize karşı inisiyatif almaya çağırdı. Bu çağrı, yardım operasyonunun sadece gıda temininden ibaret olmadığını, aynı zamanda politik bir dayanışma mesajı taşıdığını gösteriyor.

Küba’daki mevcut enerji krizinin arkasında, ABD yönetiminin Ocak sonunda devreye aldığı ağır yaptırımlar bulunuyor. ABD Başkanı Donald Trump, 30 Ocak’ta yayımladığı kararnameyle Küba’ya petrol tedarik eden ülkelere gümrük vergisi yaptırımı getirmişti.

Söz konusu adım, bölgedeki enerji arzını durma noktasına getirmişti. Bu durum, ülke genelinde elektrik kesintilerine ve ekonomik faaliyetlerin aksamasına yol açarak mevcut krizi derinleştirdi.

Beyaz Saray’ın "petrol tedariki konusunda görüşmeler başladığı" yönündeki iddiaları ise Havana yönetimi tarafından kesin bir dille yalanlandı. Küba hükümeti, dış müdahalelere karşı ayakta kalabilmek adına acil durum paketini uygulamaya devam ediyor.

Sizce uluslararası dayanışma, bu tür ekonomik krizlerin çözümünde ne kadar etkili bir araç olabilir?
brezilya-kuba-dayanismasi-20-bin-tonluk-pirinc-yardimi-sqis.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri