Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulan resmi sınav takvimine göre, 2026 İOKBS Bursluluk Sınavı, 26 Nisan 2026 Pazar günü saat 10.00'da ülke genelinde tek bir oturumda gerçekleştirilecek. Bu sınav, ortaokul ve lise düzeyindeki pek çok öğrenci için burs imkanının kapılarını aralayacak. Tüm detaylar, MEB'in yayımladığı kapsamlı sınav kılavuzunda öğrencilerin ve velilerin erişimine sunulmuş durumda.
BAŞVURU SÜRECİNİN SON GÜNÜ YAKLAŞIYOR
2026 İOKBS bursluluk sınavına başvurular, 9 Şubat'ta başlamış olup, Milli Eğitim Bakanlığı'nın takvimine göre 11 Mart 2026 Çarşamba günü mesai bitimine kadar devam edecek. Bu kritik tarihe kadar öğrencilerin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi olan meb.gov.tr veya e-Okul sistemi üzerinden başvurularını eksiksiz bir şekilde tamamlamaları gerekiyor. Belirtilen tarihe kadar başvurusunu tamamlamayan adaylar, sınava katılma hakkından mahrum kalacak. Başvuruların son günlerinde yaşanabilecek yoğunluk göz önüne alındığında, hem öğrenciler hem de veliler işlemlerini erkenden yapmaya büyük özen gösteriyor.
İOKBS başvuruları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen usullere uygun olarak meb.gov.tr veya e-Okul (e-okul.meb.gov.tr) platformları üzerinden elektronik ortamda gerçekleştiriliyor. Başvuruların kesinleşmesi ise okul müdürlüklerinin sisteme işlemesi ve veli onayının alınmasıyla sağlanıyor. Okul müdürlüğü tarafından onaylanan başvuru belgelerinin, sınav tamamlanana kadar saklanması gerektiği MEB tarafından özellikle hatırlatılıyor.
SINAV SONUÇLARI VE İTİRAZ SÜRECİ
2026 İOKBS bursluluk sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair bilgiler de MEB'in resmi takviminde yer alıyor. Sınav sonuçları, 1 Haziran 2026 tarihinde kamuoyu ile paylaşılacak. Değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından sonuçlar,
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
BAŞVURU İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR
İOKBS'ye başvurabilmek için adayların belirli şartları taşıması gerekiyor. Bu şartlar arasında Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak yer alıyor. Ayrıca, mevzuatta belirtilen kayıt ve kabul şartlarına uygunluk, ortaokul (5, 6, 7, 8. sınıflar) ve ortaöğretim (hazırlık sınıfı, 9, 10, 11. sınıflar) düzeyinde öğrenci olmak, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme cezası almamış olmak gibi kriterler bulunuyor.
En önemli şartlardan biri ise ailenin maddi durumuyla ilgili. Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, Millî Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının 5 katını geçmemesi gerekiyor. Bu çerçevede, ailenin 2025 yılındaki toplam gelirinden fert başına düşen miktarın 2026 Mali Yılı için belirlenen 250.000 Türk Lirası'nı aşmaması şartı aranıyor. Aile gelirinin hesaplanmasında ise 2025 yılında elde edilen tüm gelirler dikkate alınıyor. Maddi imkanlardan yoksunluk durumuyla ilgili daha detaylı bilgilere ve açıklamalara Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2026 İOKBS Başvuru Kılavuzu'ndan ulaşılabilir.
Peki, bursluluk sınavı için başvurularınızı yaptınız mı ve bu önemli fırsatı kaçırmamak için son günü beklemeyi mi düşünüyorsunuz?
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.