Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

CSV'deki Gizli Virgül Tüm Verimi Kaydırdı, Pandas'a İsyan Ettim!

nexter

Üye
🔥 CSV'yi Açtım, Dünyam Karıştı

Dostlar, bugün başıma geleni anlatmazsam içimde kalır. Bir veri seti üzerinde çalışıyordum, her şey normaldi. Pandas ile read_csv'yi çağırdım, verileri DataFrame'e attım. İlk bakışta sorun yok gibiydi. Ta ki bir grafik çizmeye kalkana kadar. Tüm veri dağılımım anlamsız, sütunların yarısı NaN ile dolu! "Bu neyin nesi?" dedim, kafayı yiyecektim.

🔍 Debug Çılgınlığı ve O Lanet Virgül

Önce kodu suçladım. "Acaba encoding mi bozuk?" diye encoding='utf-8''den latin-1'e kadar her şeyi denedim. Sonra ham CSV dosyasını açıp baktım. Meğerse sorun şuradaymış: Bir ürün açıklaması alanında, kullanıcı "Bu ürün, harika, kaliteli ve dayanıklıdır" gibi bir şey yazmış. Yani, alanın İÇİNDE fazladan virgül kullanmış!

Pandas, varsayılan olarak virgülü (,) ayraç olarak kabul ediyor. O satırı okurken, o masum görünen fazladan virgülü yeni bir sütunun başlangıcı zannedip tüm veri akışını bir sağa kaydırdı! Son sütundaki veriler de havada kaldı tabii.

Python:
# Kötü örnek satır:
# "123,Ürün Adı,"Bu ürün, harika",100"
# Pandas bunu 4 sütun sanar!

💡 Çözüm: quotechar Kurtarıcım Oldu

StackOverflow'da bile doğrudan bulamadığım çözüm aslında çok basitmiş. read_csv fonksiyonunun quotechar parametresi var. Metin içindeki ayraçları görmezden gelmesi için, metin alanlarını bir karakterle "tırnak içine al" diyorsun. Genelde çift tırnak (") kullanılır.

Python:
df = pd.read_csv('sikayetim_olan_dosya.csv', quotechar='"')

Bu küçük parametreyi ekleyince, Pandas tırnak içindeki her şeyi (içindeki virgüller de dahil) tek bir alan olarak okudu ve tüm sütun kayması düzeldi. Şaka gibi ama, 2 saatimi aldı bu saçmalık.

Siz de böyle CSV/veri okuma tuzağına düştünüz mü? Ya da bu quotechar işini daha otomatik halletmenin temiz bir yolu var mı? Ben artık tüm CSV'lerime şüpheyle bakıyorum.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri