Devler Ligi'nde iddiasını sürdüren Galatasaray, İngiltere'nin köklü ekiplerinden Liverpool'u bu sezon ilk kez gol sevinci yaşayan Mario Lemina'nın attığı golle sahadan mağlup etmeyi başardı. Lemina, bu golle kariyerinde ilk kez bir Şampiyonlar Ligi maçında fileleri havalandırmış oldu.
Karşılaşmanın kritik anlarından biri ise 72. dakikada yaşandı. Liverpool'un bulduğu gol, Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Bu karar, maçın kaderini değiştiren unsurlardan biri olarak kayıtlara geçti.
Galatasaray, turun rövanş maçını 18 Mart Çarşamba günü Liverpool'un kalesini koruduğu Anfield'da oynayacak. Müsabaka Türkiye saati ile 23.00'te başlayacak. Sarı-kırmızılı takımın savunmasının önemli isimlerinden Davinson Sanchez, bu maçta ilk mücadelede gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı durumda ve forma giyemeyecek.
Maç sonrası açıklama yapan Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Victor Osimhen, duygularını paylaştı. Osimhen, "Bu formayla geldiğimden beri çok mutluyum. Bu forma çok özel. Bu taraftar için elimden geleni yapmak istedim. Burada bambaşka duygular yaşıyorum. Annemi küçük yaşta kaybettim, beni çok mutlu etti taraftar bugün. O yüzden benim için çok önemli" ifadelerini kullandı.
Osimhen, "Galatasaray taraftarıyla birlikte biz bir aileyiz. Bugün çok iyi iş çıkardık. Rövanşta Liverpool'a zarar verebileceğimizi düşünüyorum. Buraya kadar iyi iş çıkardık" diyerek takımının performansından ve rövanş maçından umutlu olduğunu belirtti.
Bu sonuçla birlikte Galatasaray'ın çeyrek finale yükselmesi için İngiltere'de oynanacak rövanş maçından beraberlik alması yeterli olacak. Sarı-kırmızılı ekip, Avrupa kupalarında İngiliz takımlarıyla son 6 karşılaşmasında 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.
Son üç sezona bakıldığında Galatasaray, İngiltere temsilcilerinden Manchester United ve Liverpool ile ikişer, Tottenham ve Manchester City ile ise birer kez karşı karşıya geldi. 2023-2024 sezonu Şampiyonlar Ligi grup aşamasında Manchester United ile eşleşen Galatasaray, deplasmanda 3-2 galip gelmiş, iç sahada ise 3-3 berabere kalmıştı.
Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Tottenham'ı sahasında 3-2 yenen Galatasaray, bu sezon ise Şampiyonlar Ligi'nde sahasında Liverpool'u 1-0 yenerken, deplasmanda Manchester City'ye 2-0 mağlup olmuştu. Sarı-kırmızılılar, bu galibiyetle birlikte İngiliz takımları karşısındaki olumlu performans grafiğini sürdürmüş oldu.
Sizce Galatasaray, Anfield'da alacağı bir beraberlikle çeyrek finale yükselebilecek mi?